Supergardā kūka

ipindripa
ipindripa 16. janvāris 2011 22:25
6775

Ļoti garda kūka,kuru uztaisīt nemaz nav grūti un nav vajadzīga cepeškrāsns!


Var izvēlēties cik lielu kūku gribētu taisīt. Par cik tās pamatsastāvdaļa ir Selgas cepumi,tad var rēķināt,ka vienai personai gabaliņš būs tik liels kā selgas cepums.Un kārtas kūkai atkarībā no tā,cik augstu kūku gribēsiet. Es taisīju lai būtu 20 selgas cepumi katrā kārtā. Un kārtas četras.

 

 

 

Nepieciešamie produkti:


-5 paciņas Selgas cepumi(klasiskie)

-3 paciņas biezpiens(nav īpaša nozīme tam vai pilnpiena vai vājpiena,kāds tuvāk sirdij,tādu liek :) )

-2 paciņas saldais krējums (katra 200 ml)

-2 ēdamkarotes cukura

-0.5 l brūkleņu zapte (zapti var variēt kādu gribētos,ņēmu skābenāku kā priekš tortēm)

-1 paka piens(var pat mazāk kā 1 l noteikti)

-2 paciņas marmelāde (ar daudzumu rēķināties cik gribēsiet likt kopā ar biezpienu un kūkas dekorēšanai.)

-2 šokolādes tāfelītes(ņēmu mūsu pašu Laimas gardo piena šokolādi)

-Jūras akmentiņi(kūkas izrotāšanai.)

 

Kūkas tapšana:


Saldajam krējumam pievieno cukuru un saputo.Tad to liek klāt biezpienam.Kārtīgi izmaisa un pieliek klāt sagrieztus marmelādes gabaliņus.

 

Selgas cepumus apmērcē pienā un liek vienu pie otra pa pieciem četrās rindās.

 

Pa virsu liek zapti,izlīdzina. Tad atkal cepumu kārtu. Pēc tam biezpiena maisījumu,izlīdzina. Tad atkal cepumu kārtu,zapti,cepumu kārtu un nobeidz ar biezpiena maisījumu,tas paliek kūkas virspusē.(Katru cepuma kārtu jāizmērcē pienā,tad kūka ātrāk savilkies un būs mīksta).

Tad izkausē šokolādi un pārlej smuki pāri kūkai. Marmelādi un jūras akmentiņus uz kūkas vislabāk likt,kad šokolādes pārlējums būs jau atdzisis. Tad to izrotā.

 

Kūku likt ledusskapī, lai cepumi tā kārtīgi savelkas. Pēc kādas stundas kūka gatava ēšanai!

 

Mmmmmm

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Māmiņu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
11. aprīlis 2010 08:20

Mums uz bernu jubilejam ar ir dikti iecienīta cepumu kuka, tik es daru tā pirma karta cepumu kārta, tad biezpienu kārta(biezpiens-saldais krējums-cukurs-rozīnes), otra kārta cepumu kārta un tad iebiezinātais piens un tad atkal cepumu kārta un tā cik augstu kūku grib. Tad pārsmērēju ar gatavo šokolādes kremu nutella vai nussa un pārkaisu ar krāsainiem graudiņiem. Mājā šo kūku iecienījuši kā lielie tā mazie.

susiite 10. aprīlis 2010 19:21

Man patīk vienkārši ar skābo krējumu, kas samaisīts ar cukuru un kādu ievārījumu.
Bet ja gribas kaut ko pa smalko tad krējuma vietā - maskarpones siers :D

live 10. aprīlis 2010 11:49

Šitā kūka man ļoti atgādina bērnību, mamma tādu bieži taisīja.....un kas pats jaukākais, to var gatavot kopā ar bbērniem un izdaiļot pēc sirds patikas....

elisiite 10. aprīlis 2010 10:36

Ņammm,klasika! Un zemeņu laikā marmelādi un brūklenes aizvietojam ar svaigām zemenītēm +dekorācijās bagātīgi zemeņogas un brūnās čokolādes vietā- baltā šokolāde!:)