Soli pa solim gatavojam piparkūku mājiņu!

Soli pa solim gatavojam piparkūku mājiņu!

07. Oct 2011, 14:37 mamma27 mamma27

Nu jau septīto gadu pēc kārtas mana Ziemassvētku tradīcija ir gatavot piparkūku mājiņas. Tomēr šogad es apņēmos īpaši pievērsties šim procesam un gatavot ne tikai sev ,bet arī dāvināt sev mīļiem cilvēkiem. Un mana pirmā dāvana jau tapa.

 

Nu vispirms ,lai sāktu gatavot māju ir jāizvēlas mīkla,ko var taisīt arī pats,bet to es vairs nedaru. Man tas posms ir pārgājis. Kad gaidīju dēliņu ,tad visu taisīju pati,bet man tas šķita tik traki garš process,ka strādājot,tam neatliek laika.

 

Nākamais ir jāsagatavo projekts. To es katru gadu zīmēju pati, bet pagājušogad vienā bukletiņā- cukura reklāpā bija gatava ,projektēta māja. Tā nu šo plānu saglabāju arī līdz šim gadam un izmantoju. Man tas patīk, jo ir viss precīzi izmērīts un ļoti labi sader kopā. Tomēr katru māju gatavojot jau tā pat pielieku kaut ko no sevis.

 

Te var apskatīt kā tapa mana šī gada mājiņa.

{fotoblog:876}

 

Par līmēšanu kopā. Cukuru izkausēju uz pannas un tad apmērcējot sānus līlēju uz pamatnes. Tas viss jādara ātri,jo cukurs ātri sacietē un jāuzmanās ,jo ir ļoti karsts un var pamatīgi apdedzināties. Tāpēc šajā procesā mazos labāk atstāt ar tēti istabā spēlējoties. Mājiņu salīmēt ir ļoti vienkārši un ātri. Tas aizņem kādas 3-5 minūtes.

 

Pirms es nebiju atklājusi,ka var salīmēt ar cukuru mocījos stundu un vairāk līmējot visu kopā ar balto glazūru.:) Bet darbs māca darītāju!

 

Nākamais solis ir pagatavot glazūru. 1 olas baltums u n apmēram 500g pūdercukura. Tas gan jāskatās no konsistences un olas lieluma. Bet, ja nepieciešams liekam vairāk vai mazāk.

Olu uzkuļam un liekam klāt pūdercukuru un maisam. Man garšo ,ka pieliek arī nedaudz citrona sulas -1 tējkaroti vai citronskābes mazu šķipsniņu. Tad tā glazūra ir tāda saldskāba un visiem ļoti garšo.

Kad masa gatava ,pildam to dekorējamajā špricē vai uztaisam parastu tūtīti no cepamā papīra ar maziņu caurumiņu un aiziet!

Ķeramies pie darba!

Tā nu mana dāvana mīļajiem skolēniem ir gatava! Domāju viņi ļoti priecāsies.

Mazā mājiņa tapa Adrianam ,jo viņš nevarēja nociesties un gribēja jau pagrauzt mājas detaļas.

Lai arī jums izdodas!

P.s. Viena mājiņa top arī MK!:)

taschinka taschinka 06. Dec 2010, 10:47

man patīk,pati ar mēģināšu uzcelt mājiņu 😀

mamma27 mamma27 06. Dec 2010, 10:26

Mums vajadzētu uztaisīt mājiņu cepšanas tusiņu!