Smilšu mīklas biezpienmaize

Smilšu mīklas biezpienmaize

11. Feb 2011, 15:20 taschinka taschinka

Veikalā pirkto biezpienmaizi nevar salīdzināt ar mājās cepto, kas tik tikko no krāsns izņemta! Ieskaties Natālijas receptē!


Sastāvdaļas mīklai:

* 200g sviests istabas temperaturā

* 1 glāze cukurs,ja garšo mazāk salds, liek mazāk

* 1 citrona miziņa

* 1 ēdamkarote citrona sula

* 2-3 glāzes milti (250ml glāze)

* 3 olu dzeltenumi

* 1 tējkarote soda


Sastāvdaļas virsai:

* 600 g biezpiens

* 3 olu baltumi

* 1/2 glāze cukura

* vaniļas cukurs pēc garšas,var arī nelikt


Biezpiena vietā var likt rabarberus,skābus ābolus,mellenes.


Pagatavošana:

Sviestu putojam ar cukuru,līdz veidojas krēmīga masa,pa vienam pievienojam olu dzeltenumus,citrona miziņu un sulu.Liekam klāt miltus sajauktus ar sodu,sākumā 2 glāzes un izmīcām.Ja mīkla līp pie rokām liekam vēl miltus pa drusciņai.Man parasti aiziet 2.5 glāzes miltu,tas atkarīgs no miltiem.Mīklai jāsanāk mīkstai un nav jālīp pie rokām.Mīklu izrullējam 1 cm biezumā un liekam ledusskapī uz 1 stundu.

Pa to laiku saputojam olu baltumus ar 1/4 cukura stingrās putās.Biezpienu samaisām ar atlikušo cukuru un iemaisām saputotos olu baltumus.

Ņemam mīklu no ledusskapja un liekam virsū biezpiena masu.Cepam 180 grādos 30 minūtes.

Ja biezpiena vietā izmantojam rabarberus,ābolus vai ko citu,tad uz mīklas liekam rabarberus un pāri plānā kārtiņā saputotos olu baltumus.

Esmu arī taisījusi ar mellenēm un biezpienu.Uz mīklas liekam svaigas mellenes,tad biezpiena masu.Sanāk ļoti garšīgi.

Labu apetīti!

taschinka taschinka 20. May 2010, 21:57

tad jau tu miltus pa daudz pieliki,ka jau rakstiju jaskatas lai mikla nav parak cieta,sausa,bet drizak tada taukaina.Biezpiens nu gan ilgi nav jacep,tas jau atri paliek gatavs.Es cepu tik ilgi kad mikla gatava tad viss,uz biezpiena masu nav jaskatas,ta atri izcepas.
Zel,ka tev nesanaca,jo tiesam loti garda kucina sanak.Bet teiksu,ka tad kad man to recepti iedeva,sakuma man sanaca ne isti,bet meginaju vel un tad jau skatijos nepielaut tas kludas ko sakuma,liku miltus mazak,ja bija ta nepieciesams.No kadas tresas reizes sanaca ta ka meli var norit.
Var jau ari katram savadak sanakt,jo milti ir dazadi,olu izmeri,visadi,sviests ari visads,tas jau no ta visa atkarigs.

taschinka taschinka 13. May 2010, 08:27

sacies rabarberu laiks un uztaisiju so platsmaizi ar rabarberiem un biezpienu.Nu sanaca loti gardi.