Siera salātu uzkoda

Siera salātu uzkoda

17. Sep 2012, 10:26 taschinka taschinka

Profiteroļi jeb kā visiem pazīstama plaucētā mīkla man ļoti patīk ar savu vienkāršību.

Tā būtībā nav nekas īpašs pats par sevi,bet toties,kad ieliek pildījumu ir tik gardi,ka mēli var norīt.

Profiteroļi manuprāt ļoti labi der dažādu uzkodu pasniegšanai,gan saldu,gan sāļu.Pildīt iekšā varam visu,kas mums garšo.

Sāļos profiteroļus es visbiežāk gatavoju ar siera salātiem,un arī šoreiz piedāvāju ar siera ķiploku salātiem.

 

 

Sastāvdaļas mīklai: * 1 glāze ūdens * 1 glāze milti * 100 g sviests,var arī margarīnu * 4 mazas vai 3 lielas olas * šķipsniņa sāls * izmantotās glāzes tilpums ir 250ml

 

 

Katliņā ielejam ūdeni,pieberam sāli un ieliekam sviestu.Liekam uz mazas uguns,maisot kausējam sviestu un gaidam pirmo burbuli,tad beram klāt miltus un maisam. Maisam dažas minūtes 2-3,līdz masa kļūst viendabīga un saveļas vienā mīklas piciņā,tad ņemam nost un gaidam kamēr mazliet atdziest. Pa vienai pievienojam olas.Viena ola,tad rūpīgi izmaisam līdz viendabīgai masai,tad nākošo olu.Un tā līdz visas olas iemaisītas un mīkla viendabīga. Mīkla sanāk tāda staipīga,lipīga,pabieza.Liekam konditorejas maisiņā,špricē vai parastā maisiņā,kam nogriezts gals un spiežam uz cepamās plats,kur uzklāts cepamais papīrs.

 

 

Cepam iepriekš uzsildītā cepeškrasnī ap 200 grādiem ap 15 minūtēm un neveram vaļā durtiņas,lai nesakrītas.Tad nogriežam līdz 150-180 grādiem,cepam vēl 10-20 minūtes līdz paliek gaiši brūni.

 

 

Gatavos profiteļus pildam ar siera salātiem ko gatavo sekojoši:

Izvāram 2 vidēja lieluma burkānus un 2 olas.

Nomizotu burkānu sarīvējam uz smalkās rīves,tieši to pašu daram ar olām.

Pievienojam uz smalkās rīves sarīvētu ap 150g sieru un 5 vidēja lieluma ķiplokdaiviņas.Man patīk tāds ņiprs.Pievienojam majonēzi tik,lai masa ir viendabīgi izmaisīta,bet ne pārāk šķidra.Sāls pēc garšas.

 

Protams,katrs jau pilda ar ko vēlas.Ļoti gardi arī būs,ja biezpienam pievieno svaigo gurķi,dilles,skābo krējumu un pilda profiteļos.

 

Nezinu kā ir ar jums,bet man ļoti garšo saldi un sāļi profiteļi,mmm.

 

 

Tad vēl siera salātus var pasniegt šādi:izspiežam ar cepumu formiņām maizi un ar konditorejas šprici uzspiežam salātus uz maizītes vidus.Te talkās var nākt arī bērni,vismaz manam dēlam ļoti patīk ar formiņām darboties.

 

 

 

 

Recepšu konkurss turpinās: gaidām gardāko Ziemassvētku uzkodu receptes!