SEB bankas filiālēs ārpus Rīgas iespējams aizpildīt VSAA iesniegumus par pensiju un pabalstu pārskaitīšanu uz bankas kontu

SEB bankas filiālēs ārpus Rīgas iespējams aizpildīt VSAA iesniegumus par pensiju un pabalstu pārskaitīšanu uz bankas kontu

31. Jul 2009, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai atvieglotu saviem klientiem formalitāšu kārtošanu par pensiju un pabalstu saņemšanu, SEB banka un VSAA noslēgušas sadarbības līgumu par VSAA iesniegumu par pabalstu un pensiju pārskaitīšanu uz bankas kontu nogādāšanu no SEB bankas ārpus Rīgas filiālēm uz VSAA nodaļām. Turpmāk cilvēki, kas dzīvo ārpus Rīgas un kuru dzīves vieta ir deklarēta ārpus Rīgas, atverot kontu SEB bankā, varēs bezmaksas aizpildīt arī pieteikumu par pensijas un pabalstu ieskaitīšanu šajā kontā. SEB banka pēc tam šo informāciju nogādās VSAA attiecīgās pilsētas reģionālajā nodaļā.

 

Kā zināms no 1. jūlija par pensiju un pabalstu piegādāšanu mājās ir jāmaksā pašam pensijas vai pabalsta saņēmējam. Tiem, kuri turpmāk nevēlēsies pensiju saņemt mājās, par to jāinformē VSAA, adresējot tai attiecīgu iesniegumu par to, kur – kredītiestādē vai Pasta norēķinu sistēmā – šo naudu ieskaitīt.

 

Šobrīd šādu iesniegumu ir iespējams aizpildīt arī SEB bankā. Tas nozīmē, ka turpmāk pensionāriem, atlīdzību un sociālā nodrošinājuma saņēmējiem, atverot SEB bankā kontu, būs iespēja aizpildīt VSAA iesniegumu par pensijas vai pabalsta saņemšanu bankas kontā, aiztaupot sev lieku gājienu uz VSAA.  Pieteikumu SEB bankā iespējams aizpildīt arī tad, ja jauns konts netiek atvērts, bet pensijas vai pabalsta saņemšanai klients vēlas izmantot esošo kontu.

 

"Pensijas vai pabalsta saņemšana bankas kontā ir ļoti ērts, mūsdienīgs un, galvenais, lēts veids, ko jau izmanto daudzi pensionāri un pabalstu saņēmēji. Bieži vien cilvēki baidās, ka kaut ko nesapratīs, nemācēs aizpildīt un jutīsies neērti. SEB bankas darbinieki labprāt palīdzēs aizpildīt gan pieteikumu, gan sniegs nepieciešamo informāciju par pabalstu saņemšanu bankas kontā," stāsta SEB bankas vecākā viceprezidente Šarlote Hagberga.