Saldie sieriņi

Saldie sieriņi

16. Sep 2012, 19:31 taschinka taschinka

Pagatavosim paši sieriņus,kas glazēti šokolādē.Tas ir tik vienkārši un ļoti gardi.

 

Sastāvdaļas:

400ml piens (lauku)

500ml kefīrs

1 ola

šķipsniņa sāls

100g kokosa skaidiņas

50 g kaltētas dzērvenes

100g šokolāde

vaniļas cukurs ap 2 tēj.k

Marle,sietiņš vai caurduris.Ja ir ļoti smalks sietiņš,tad marli var nelikt.

 

 

Pagatavošana:

Katliņā ielejam pienu un uzsildam.

Kerīru sakuļam viegli ar olu un šķipsniņu sāli.

Uzkarsētajā pienā ieberam kokosa skaidiņas un kaltētas dzērvenes.

Lēnā strūklakā pielejam kefīru ar olu.

Maisam un gaidam līdz veidojas graudiņi un sūkalas atdalās.Sūkalas būs dzeltenīgs šķidrums.

Lejam šo sietiņā,kur ievietota marle un notecinam sūkalas.Jo labāk būs iztecējušas sūkalas,jo sausāka,stingrāka masa būs.

Šo sieru mēs varam ietītu marlē likt zem smaguma,bet var arī kā es uzreiz ielikt traukā un izlīdzināt.Ļaujam atdzist,kārtīgi.

Tālāk varam darīt dažādi.

Varam sagriezt sieru mazos gabaliņos un tad apmērcēt katru gabaliņu izkausētā šokolādē.

Vai arī izkausējam šokolādi ielejam trauciņā,tanī pašā kur dzesējās siers,lai ir tā pati forma.Šokolādei pa virsu liekam sieru un pāri pārlejam atlikušo šokolādi.Liekam ledusskapī,lai sacietē.

 

 

Sieriņš tiešām ir ļoti garšīgs un tā kā nesatur cukuru,tad arī bērniem tas būs veselīgāks kā veikala sieriņi.

 

 

Šis siers nav ļoti trekns,jo pagatavots no kefīrs,bet ja nebaidamies no trekna siera,tad šādu pašu saldo sieru varam pagatavot no skabā krējuma.

Šeit būs recepte,tikai sāli samazinam līdz šķipsniņai un pievienojam ko vien vēlamies.Riekstus,dažādus žāvētos augļus.

 

 

 

 

Recepšu konkurss turpinās: gaidām gardāko Ziemassvētku uzkodu receptes!