Šī recepte man pašai atgādina bērnību, kad kopā ar brāļiem un māsu sēdējām ap galdu drupinot cepumiņus, tādā veidā aktīvi piedaloties „Saldās desas” pagatavošanā.
Noteikti iesaistiet šajā darbiņā savu bērnu- šī recepte palīdzēs attīstīt mazuļa pirkstiņu, rociņu motoriku :) Pagatavošana ir ļoti vienkārša, bet ir supergaršīgs iznākums!
Būs nepieciešams:
2 paciņas Selgas cepumu ( 1 brūnā; 1 baltā)
bundžiņa iebiezināta piena (vārīta vai nevārīta)
200 grami sviests
(100 grami marmelāde;50 grami rozīnes; 50 grami sukādes- es šoreiz tās neizmantoju )
Gatavošana
20 minūtes
Atdzesēšana
2 stundas
Pagatavošanas gaita:
Receptes pamatā ir cepumu sadrupināšana ar pirkstiņiem (ieteicams to darīt bērniem, lai attīstītu pirkstiņu motoriku);
{pic:1}
sviesta izkausēšana;
{pic:2}
Sviesta masai pievieno iebiezināto pienu;
{pic:3}
( es izmantoju vārīto- karamelizēto, bet var izmantot arī nevārīto )
Iebiezinātais piens pilnībā neizkusīs (nekausējiet ilgāk par 5 min) un nepaliks viena masa ar sviestu, bet kļūs ļoti mīksts- kā šķidra putriņa.
{smallpic:4}
Šo gardo šķidrumiņu pārlej virsū pāri sadrupinātiem cepumiem un samaisa. (kas sajaukti ar visām pārējām sastāvdaļām -sagrieztām marmelādēm, sukādēm un rozīnēm- ja ir vēlme). Interesantai garšai masai var pievienot rīvētu apelsīna miziņu vai citrona/laima miziņu. Vispār ar visām sastāvdaļām var variēt, kā vien tīk :)
{pic:5}
Gatavo masu liek uz pārtikas plēves
{smallpic:6}
un izveido no tās "desiņu".
{smallpic:7}
Saldo desiņu liek ledusskapī uz pāris stundām – vai vairāk...
{pic:8}
Pēc tam atliek vien desu sagriezt un cienāt visus kārumniekus...
Ļoti, ļoti garšīgi! Man šīs "desas" garšo dažādos izpildījumos, bet šī ir vismīļākā :)
Lai jums labi garšo!
Jolanta Rudzīte
Piedalies arī Tu Iļģuciema maiznīcas konditorejas konkursā „Cepam tortes, smalkmaizītes un citus gardumus Lieldienu galdam!” Uzzini vairāk ŠEIT!
es kad taisu lieku kakao😀bet nu man ļoti garšo saldās desas😀
Šādu saldo desu gatavoja mana mamma, kad ar brāli bijām mazi, tāpēc rosina bērnības atmiņas 😀 Recepšu izpildījums ir ļoooti dažāds. Es pati arī vienreiz meģināju gatavot.