Rudzu  cepumi

Rudzu cepumi

13. Jan 2012, 10:00 taschinka taschinka

Ļoti vienkārša, katram pa spēkam pagatavojama recepte. Iznākumā ļoti gardi, neparasti cepumi.

Šajā receptē nu nekā nevar nošaut greizi, tā kā tik ķeramies klāt!

 

Sastāvdaļas:

1,5 glāzes rudzu milti (mīcot vajadzēs varbūt vēl)

1,5 glāzes rudzu pārslas

1 ola

4 ēd.k skābais krējums

4 ēd.k medus

1/2 tē.k  sāls

150g sviests vai margarīns

saulespuķu sēkliņas,pēc vajadzības ap 50g

1 tēj.k soda

 

 

 

Pagatavošana:

Sviestam/ margarīnam jābūt mīkstam,pastāvējušam istabas tempertūrā.

Bļodiņā liekam medu,krējumu,olu,sāli,izmaisam.

Pievienojam sviestu un visu izmaisam līdz viendabīgai masai.

Ieberam rudzu pārslas,izmaisam,pieberam rudzu miltus,kas sajaukti ar sodu izmaisam.

Tālāk skatamies vai vēl ir nepieciešami milti.Mīklai jābūt mīcāmai,bet nav jābūt sausai.Ja nepieciešams pievienojam pa karotītei rudzu miltus līdz mīkla ir mīcāma un nelip pie rokām.

Samīcam mīklu un liekam maisiņā,atstājam istabas tempertūrā uz 20 minūtēm,lai milti uzbriest.

Pa to laiku apgrauzdējam saulespuķu sēkliņas,to daudzums pēc vēlēšanās.

Gatavo mīklu sadalam 12 vienadās bumbiņās.Katru bumbiņu apviļājam saulespuķu sēkliņās un iemīcam tās mīklā.

Bumbiņu saplacinam pankūciņā,ar dakšiņu iespiedu strīpiņas un apsmērēju ar sakultu olu.

Cepam ap 200 grādiem ap 15 minūtēm.

 

Mīksti, maigi, gardi!

 

 

Bija man sabildēts viss tapšanas process, bet diemžēl fotoaparāts saniķojās un bildes pazuda, bet tā kā recepte ir tiešām vienkārša, tad arī bez tapšanas procesa bildēm labi saprotama.

 


"Herkuless" graudaugu lielais māmiņu recepšu konkurss! Piedalies!

Iesūti savu recepti ŠEIT>>