Biezpiena plācenīši garšo daudziem,tās ir bērnības atmiņas,skolas laika gardums.
Ieskataties manā mazliet citādā biezpiena plācenīšu receptē.
Sastāvdaļas:
1 glāze piens (250ml)
1/2 glāze rīsu pārslas (125ml)
2 tēj.k vaniļas cukurs (Dancuker)
5 ēd.k cukurs,bet var jau pēc katra garšas
ap 4 ēd.k kukurūzas milti mīklā un vēl apviļāšanai,vai arī parastie milti,vai manna,(precīzu daudzumu nevar pateikt,jo tas atkarīgs kāds biezpiens)
200g biezpiens,man bija viendabīgs,mitrs,ja ir graudains,var to sablenderēt,ja sauss,tad mazāk milti būs nepieciešami
ja vēlas var pievienot rozīnes,vai marmelādes gabaliņus,vai kokosa skaidiņas,vai arī,lai mazāk kaloriju kaltētas dzērvenes,tās mazāk bagātas ar kalorijām kā rozīnes
Pagatavošana:
Uzvāram pienu,ieberam rīsu pārslas un varam uz mazas uguns līdz uzbriest,visu laiku apmaisot,lai putra neaizmūk.Gatavo putru vel atstājam zem vāka,lai briest.
Pa to laiku biezpienam pievienojam cukuru,vaniļas cukuru.
Rīsu pārslu putru pievienojam biezpienam,izmaisam.
Beram pa karotītei miltus,maisam,skatamies kāda konsitence.
Mīklai jābūt biezai,lai rokās paņemot nelīp klāt.
veidojam no mīklas bumbiņas,ko saplacinam pankūciņā.
Katru pankūciņu apviļājam no abām pusēm miltos,bet var arī to nedarīt.
Cepam uz pannas pavisam nelielā eļļas daudzumā no abam pusēm līdz skaisti,viegli brūni plācenīši.
Pasniegt var kā vēlas-ar ievārījumu,krējumu,ķīsēli,vai kādu mērci,bet var arī ēst tā pat,bez nekā.
Ļoti gardi un diezgan ātri,ļoti vienkārši pagatavojami!
Man prieks,ka noderēja un garšoja!
Noteikt iesaku,jo plācenīši vienlīdz gardi kā auksti tā silti.