Recepte mundram bērna rītam

Recepte mundram bērna rītam

16. Sep 2012, 08:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dažkārt es neapskaužu tās mammas – mazulis no rīta niķojas, negrib celties, kur nu vēl iet uz bērnu dārzu. Niķis mājās, niķis dārziņā .. kaut nu mēs spētu dzirdēt to īsto iekšējo runu, ko patiesībā viņš cenšas pateikt.  Piemēram:  „Mammu, tu taču iedzēri no rīta kafiju, tev viegli pamosties, bet man?”

 

Izrādās, ka kafijas efektu bērniem sniedz – apelsīnu sula. Gluži kā kafijas smarža liek pamosties tev, tā arī mazajām „pūcītēm” palīdzēs apelsīnu smarža, kas stimulē smadzeņu darbību. Sulu eksperti no Gutta, starp citu ir uzzinājuši, kas mazajiem garšo – vēl advancētāks salikums „Apelsīnu – ananāsu” suliņa jeb nektārs.Pediatri atzīst, ka neatšķaidīta sula var būt par stipru maza bērna kunģītim, tāpēc 50% sulas nektārā ir tieši īstā proporcija. Tik augstu sulas procentu citās tetra paciņās bērniem būs grūti atrast!

 

„Mamm, bet tu taču apēdi šokolādi, jo tā vairo laimīti, arī man tumšajā rītā vajag kaut koprieciņam,” atkal klusā balstiņa atzīstas. Tik tiešām bez vitamīniem bērniem var būt zudis dzīvesprieks, spējas koncentrēties, būt vispārējs nogurums un ātrāk pieķeras slimības. Bet, ja vitamīni no „Multiaugļu”vai„Ābolu – ķiršu” nektāranāks palīgā, tad bērns tos uzņems ātrāk. Atšķirība: augļa sagremošanai nepieciešamas vairākas stundas.

 

Dzīvespriecīgu dienu Tev, mazais!

Tavs draugs Guttiņš

Kā sākas Tava bērna rīts?

 


princesemince princesemince 12. Dec 2011, 08:54

nez, nez, vai apelsīnu sula tukšā dūšā būtu tas labākais...
protams, ja runa ir par sulu pie brokastīm, tad vēl varbūt 😀