Rauga mīkla un bulciņas no tās

Rauga mīkla un bulciņas no tās

23. Feb 2011, 18:52 taschinka taschinka

Ja vēlies palutināt sevi un ģimeni ar svaigām rauga bulciņām, ieskaties Natālijas receptē!

Sastāvdaļas:

* 20 g raugs (svaigais)

* 2/3 piens

* 3-4 glāzes milti

* 1 tej.k sals

* citrona miziņa

* 1/3 glāzes cukura

* 100 g sviests vai margarīns

* 2 olas

Pagatavošana:

Raugu sadrupina traukā,pievieno 1 tējkaroti cukura,ieliet 1/3 gl. piena.Samaisīt,apsegt ar salveti un atstāt siltā vietā uz 15 minūtēm.Izsijātus miltus,1/2 gl.atsāt un pārējo sajaukt ar sāli.Citronam norīvē miziņu,sviestu izkausē.Olas saputo ar palikušo cukuru,pievieno izkausēto sviestu.Raugam pievieno atlikušo pienu un olas.Iesijājam miltus,ja mīkla līp pie rokām, pievienojam atlikušo 1/2 glāzi miltus.Ieliekam traukā,apsedzam un liekam ledusskapī uz 3 stundām.

Mīklu izrullējam un pildām ar ko vēlamies.Es apcepu zemesriekstus, sajaucu ar cukuru un sviestu tā, lai sanāk drupačas un uzliku uz mīklas,sarullēju tādā kā desā un sagriežu gabaliņos.Cepu 200 grādos ap 15-20 minūtēm.

 

***

Iesūti savas gardākās receptes arī Tu, spiežot šeit!