Raibie svētku pelmeņi

Raibie svētku pelmeņi

30. Nov 2010, 18:13 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Kluba portālā ir bijušas publicētas vairākas pelmeņu gatavošanas receptes. Nu vari ieskatīties māmiņas Aivas Stauzas iesūtītajā receptē!

 


Sastāvdaļas:

Pelmeņu mīklai:

  1. milti 3 glāzes
  2. 2 olas
  3. 2 ēd.k. eļļas
  4. sāls 1 tk.
  5. ūdens 3/4 glāze (baltajai un zaļajai mīklai)
  6. 1/2 glāze burkānu sulas vai divi burkāni  (oranžajai mīklai)
  7. dilles 1 tase (zaļajai mīklai)

Pildījumiem:

  1. 750g liesa maltā gaļa (es lietoju liellopa, jo liesāka gaļa, jo mazāk tā, pelmeni vārot, sarausies)
  2. 1 sīpols (sīki sagriezts vai sasmalcināts kombainā)
  3. ķiploks 2 daiviņas
  4. 50ml piena
  5. sāls
  6. pipari
  7. Siera pildījumam: 150g siers (es lietoju Krievijas)
  8. Paprikas pildījumam: 1/2 paprikas (smalki sagriezta vai sasmalcināta kombainā)
  9. Zaļumu pildījumam: sauja diļļu

 

Pagatavošana:

1.Virtuves kombainā, uz galda vai bļodā izber miltus, piesit olas, pievieno sāli un eļļu. Visu rūpīgi samaisa vai sakuļ kombainā. Maisījumu sadala trīs daļās.

{pic:1}

2.Pirmajai daļai pievieno pakāpeniski 1/2 ūdeni un mīca vai jauc kombainā, kamēr tā paliek līdzīga gumijai un atlec no malām, ja mīkla sanāk par lipīgu, pievieno vēl miltus.

{pic:2}

3.Ietin pārtikas plēvē un noliek malā, lai atdziest 30 min.

{pic:3}

4. Otrajai maisījuma daļai pievieno dilles un arī pakāpeniski atlikušo ūdeni. Jauc, kamēr mīkla ir līdzīgas konsistences iepriekšējai mīklai, ja par šķidru, pieber vēl miltus. Ietin pārtikas plēvē un noliek malā, lai atdziest 30 min.

{pic:4}

5. Atlikušajai maisījuma daļai pakāpeniski pievieno burkānu sulu (ja nav sulu spiedes, burkānus sarīvē uz smalkās rīves un sulu izspiež caur marli vai  sarīvētos burkānus spaidot sietā) un jauc kombainā vai mīca,  kamēr tā ir līdzīgas konsistences abām iepriekšējām mīklām. Ietin pārtikas plēvē un noliek malā, lai atdziest 30 min.

{pic:5}

6. Liek bļodā malto gaļu, pievieno sīpolu, ķiploku, sāli, piparus un pienu, Visu rūpīgi sajauc, kamēr mīkla kļūst vijīga.

{pic:6}

7. Gaļas maisījumu sadala trīs daļās apmēram 150, 300 un 300 gramos. Pirmo vismazāko daļu rūpīgi sajauc ar sarīvēto sieru.

{pic:7}

8. Otrajai daļai piejauc klāt dilles.

{pic:8}

9. Trešajai daļai piejauc papriku.

{pic:9}

10. Ņem vienu no mīklām, izveltnē plānu apm. 2-3 mm un ar glāzi veido aplīšus.

{smallpic:10}

11. Aplītim vidū liek vienu no pildījumiem (es baltajā mīklā liku paprikas pildījumu, oranžajā – siera, bet zaļajā – zaļumu pildījumu).

{pic:11}

12.Aplīša malas noloka un augšu un saspiež.

{pic:12}

13.Rūpīgi spaida malas, kamēr tās ir aizlipinātas, cenšas, lai pildījuma šķidrums nenokļūst starp tām.

{pic:13}

14. Lai pelmenis stingrāk turētos kopā, ieloka un salipina pelmeņa stūrīšus.

{pic:14}

15. Izrulē atlikušo mīklu un izveido pelmeņus.

{pic:15}

16.Pelmeņus liek vārīties verdošā ūdenī. Kad tie uzpeld, turpina vārīt vēl 5 minūtes. Pasniedz ar skābo krējumu.

17. Pāri palikušos pelmeņus  (vienā kārtā, lai nesalīp) kārto uz griežamā dēlīša un liek saldētavā. Kad tie apsaluši, saber maisiņos. Ja sabērs iepriekš nesasaldētus maisiņos, tie salips un nebūs vairs atdalāmi. Nākamajā reizē, kad sakārojas pelmeņus, liek tos sasalušus verdošā ūdenī.

03. Mar 2010, 15:36

Neesmu mājās gatavojusi pelmeņus, būs jāizmēģina....😀😀😀

03. Mar 2010, 15:11

mes arī bieži paši taisam pelmeņus,bet mīklas krasa ta dzeltena ir baigi labā!!

03. Mar 2010, 15:11

tikko paēdu pusdienas, bet siekalas tik un tā sariesās 😀