Pilngraudu auzu pārslu deserts ar augļiem

Pilngraudu auzu pārslu deserts ar augļiem

14. Jan 2012, 00:00 taschinka taschinka

Pagatavosim ļoti vienkāršu un gardu desertu, kas būs arī veselīgs.

Šim desertam būs divi varianti, viens būs ar svaigiem augļiem, bet otrs no žāvētiem. Protams, katrs var pievienot kādi augļi garšo, derēs dažādi, tikai jāņem vērā, ka skābiem augļiem jāpievieno medus, bet saldiem nē un skābiem augļiem jāpievieno mazliet vairāk želatīns kā saldiem.

 

 

Sastāvdaļas desertam ar svaigiem augļiem:

1 kivi

1 banāns

250ml kefīrs vai tīrkultūra,man bija tīrkultūra

2 tējk želatīns Santa Maria

50ml piens

5 ēd.k pilgraudu auzu pārslu

4 ēd.k saulespuķu sēkliņas

2 ēd.k medus

 

Pagatavošana:

Kivi un banānu sablenderējam,pievienojam medu un tīrkultūru.Sablenderējam.

Iemaisam iepriekšs apgrauzdētas saulespuķu sēkliņas un auzu pārslas.

Piena iemaisam želatīnu,5 minūtes uzbriedinam un uzsildam siltu.Izmaisam līdz želatīns izkusis.

Želatīnu iemaisam desertā.

Liekam ledusskapī uz 2 stundām.

 

 

 

Sastāvdaļas desertam ar žāvētiem augļiem:

8 dateles

8 žāvētas plūmes

250ml tīrkultūra vai kefīrs

40ml piens

1 tēj.k želatīns

5 ēd.k pilngraudu auzu pārslas

4 ēd.k saulespuķu sēkliņas

 

Pagatavošana:

Dateles un plūmes sablenderējam ar tīrkultūru,iemaisam iepriekšs apgrauzdētas saulespuķu sēkliņas un auzu pārslas.

Piena iemaisam želatīnu,5 minūtes uzbriedinam un uzsildam siltu.Izmaisam līdz želatīns izkusis.

Želatīnu iemaisam desertā.

Uz 2 stundam ledusskapī un pēc tam ķeramies pie ēšanas.

 

 

 


"Herkuless" graudaugu lielais māmiņu recepšu konkurss! Piedalies!

Iesūti savu recepti ŠEIT>>