Lai nebūtu kārumi vien, māmiņa Olga Kovaļova iesaka pagatavot gardas picas. Ja nezini, kā, ieskaties viņas receptē!
Nepieciešami produkti:
Mīklai:
500gr miltu
1 paciņa sausais raugs
250ml silts piens(var ūdeni)
25gr eļļas
Cukurs,sāls
Pildījumam:
Tomātu mērce,cīsiņi,kūpinātā gaļa,tomāti,siers
Ieber bļodā miltus(ne visus),sauso raugu,šķipsniņu sāls,1 ēdamkaroti cukura un visu samaisa,tad lej klāt siltu pienu un eļļu,visu kārtīgi samaisa,ber atlikušos miltus,un tālāk mīca ar rokām,lai mīkla nelīp.
{pic:1}
Liek mīklu siltā vietā(es lieku uz galda pie radiatoriem) uz kādu pusstundu,lai uzrūgst,tikmēr sagriežu cīsiņus,gaļu,tomātus,un sarīvēju sieru(pildījumam var izvēlēties jebkuras sastāvdaļas,šīs ir mūsu iecienītas)
{pic:2}
Tad ņem mīklas pikuci,un mēģina izrūlēt pēc iespējas apaļāku formu,apmēram 1cm biezu kārtu
{pic:3}
Tad uz cepamās plātes uzliek foliju, ieliek cepeškrāsnī uzsildīies un liek virsū izrulētās picas.
Tad picas sasmērē ar tomātu mērci. Liek virsū cīsiņus,gaļu,pa virsu sakārto tomātu šķēles
{pic:4}
Uzber virsū kārtīgi sieru,un liek cepties cepeškrāsnī,pie 220 grādiem apmēram 15-20 min.
{pic:5}
Var taisīt arī mazākas picas
{pic:6}
Labu apetīti!
{pic:7}
Jau kādu laiku pica kārojas...
Būs jāuzcep, lai miers mājās. 😃