Pašgatavoti pelmeņi

Pašgatavoti pelmeņi

02. Oct 2010, 03:43 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
Kad pasaka vārdu 'pelmeņi', kādas Jums ir asociācijas?  Kādreiz man tas bija slinkais un fiksais ēdiens, varētu pat teikt 'prastais'. Ja pelmeņi, tātad, bijis slinkums kaut ko taisīt. Un kādreiz man pelmeņi tā ne visai garšoja..
Bet paštaisīti pelmeņi - tas nebūt nav fiksais ēdiens. Tā nav ikdiena, bet gandrīz vai kā mazi svētki, jo salīdzinoši ilgs laiks jāpavada virtuvē, gatavojot ēst. Un garša! Pat salīdzināt nevar ar veikalā pirktajiem pelmeņiem!

Pelmeņu mīklai vajadzīgs:
{pic:1}
- milti
- piens vai ūdens
- var pielikt arī vienu olu
{pic:2}
Šīs sastāvdaļas iesākumā jauc bļodā, vēlāk uz galda.
{pic:3}
Kad mīkla samīcīta, to ietin dvielītī, lai neapkalst, kamēr gatavojam pelmeņus. 

Pildījumam:
- žāvēta vistas gaļa
- siers
- ola
- garšvielas
{pic:4}
Gaļu sagriežam gabaliņos.
{pic:5}
Sieru sarīvējam.
{pic:6}
Sajaucam kopā ar olu un garšvielām.
{pic:7}
Tad rullējam mīklu (mans mazais palīgs ir kā uzburts uz mīklas rulli un kaut ko rullēt).
{pic:8}
Ar glāzi vai krūzīti izspiežam aplīšus.
{pic:9}
Liekam virsū pildījumu.
{pic:10}
Un aizlokam.
{pic:11}
Varam cept vai vārīt uzreiz, un varam arī likt sadēties - to parasti daru tā, ka vispirms sasaldēju uz šķīvja un tad beru maisiņā, jo citādi pelmeņi salīp kopā.
{pic:12}
Cepti pelmeņi.
taschinka taschinka 13. Mar 2011, 09:50

Es pelmeņus gatavoju planus,plānus,bet pildijumā pagaidām esmu likusi tik biezpienu,tie ir tie saucamie vareņiki,bet mīkla jau tā pati.
Kādu dienu būs japagatavo ar gaļu.