Mellenes ar greipfrūtiem.
1kg melleņu
2 greifrūti
750g cukura
1 citrona sula
50ml ķiršu liķiera.
Kad mellenes salasītas apber tās ar cukuru un citrona sulu un uz nakti atstāj ievilties.
Nākamajā dienā iztīram greifrūtu ,noņemam visas baltās miziņas.
Tad liek katlā ar mellenēm.
Tad uz lēnas uguns karsē. Laiks paiet kamēr viss uzkarst un sāk vārīties nu aptuveni minūtes 10.Visu laiku jāmaisa. Jāvāra ir 2-3 minūtes.
Kad viss jau ir vārījies aptuveni 2 minūtes ,pievieno liķieri un vēl pavāra.
Tā kā man bija granātābolu liķieris, liku to. Nekādas vainas ,arī gardi.
Kad viss savārījies, pildam ievārījumu tīrās burkās un vākojam ciet.
Tā kā mellenes parasti ir tādas maigas,tad greifrūts un citrons piedod skābumu un nedaudz stiprumu. Bet kopumā ievārījums ir maigs un melleņu garša dominē.
Piedalies konservēšanas konkursā!