Marinētas bietes. Atklāju savu recepti!

Marinētas bietes. Atklāju savu recepti!

08. Sep 2011, 09:23 taschinka taschinka

Kā ziemas krājumiem sagatavot bietes? Uzzini manu recepti! 

 

1kg bietes novāram līdz gatavas, atdzesējam, nomizojam, sagriežam vai sarīvējam pēc vēlēšanās.

 

Sagatavojam marinādi: Uz 0,8 litriem ūdens pievienojam 1,5 ēd.k sāli 2 ēd.k cukuru,3 lauru lapas, 5 krustnagliņas, 5 melnos piparus, uzvāram, nokāšam, pievienojam 9 ēd.k etiķi (9%) un 1 ēd.k eļļu.

 

Bietēm pievienojam marinādi, izmaisam un liekam burciņās, pašā augšā uz bietēm uzliekam pāris gredzenus sīpolus.

 

Burciņu piepildam līdz pašām malām ar marinādi, lai visas bietes būtu šķidrumā.

 

Aivākojam,apgriežam burciņas otrādi, lai dziest.

 

Atdzisušas nesam uz pagrabu.