Mannas, rīsu pārslu kēkss

Mannas, rīsu pārslu kēkss

12. Jan 2012, 10:30 taschinka taschinka

Viens no maniem mīļākajiem konditorejas iztrādājumiem ir kēkss, bet ar mazu piebildi - mājās cepts kēkss. Garšo maigi,mīksti,slapji kēksi un tādus esmu iemācījusies cept. Esmu iemācījusies improvizēt ar sastāvdaļām, galvenais zināt vajadzīgo konsistenci un katra produkta nozīmi.

 

Sastāvdaļas:

1 glāze skābais krējums vai kefīrs vai jogurts vai viss kopā,bet lai ir 250ml.Var ņemt arī talkā kādu ievārījumu.Man šoreiz bija 1/2 glāze skābais krējums un 1/2 glāze melleņu ievārījums.

1 glāze mannā

1 glāze cukurs

3 nelielas olas

100g sviests vai margarīns

1/2 glāze rīru pārslas

1/2 glāze piens

1 glāze milti(kviešu,rudzu,kukurūzas,derēs jebkuri)

1 citrona miziņa vai vaniļas cukurs

1 tēj.k soda vai 2 tēj.k cepamais pulveris

dažādi žāvētie augļi pēc vēlēšanās,man šajā reizē bija rozīnes,saulespuķu sēkliņas,zemesrieksti

 

Pagatavošana:

Samaisam rīsu pārslas ar pienu.

Skābo krējumu samaisam ar ievārījumu un mannā.Abus maisījumus atstājam uz stundu briest,ja ir laiks vēlams ik pa laiciņam izmaisīt.

 

 

 

Pēc stundas.Olas putojam ar cukuru līdz cukurs gandrīz izkusis,pievienojam izkausētu sviestu,vaniļu vai citrona miziņu.Saputojam.

 

Pievienojam uzbriedušo mannā un rīsu pārslas,saputojam.Pievienojam miltus sajauktus ar sodu vai cepamo pulveri.

Iemaisam žāvētos augļus,riekstus,sēkliņas.

 

 

Lejam formā un cepam ap 180 grādiem ap 30-50 minūtēm,atkarīgs kādā formā cepam,jo biezākā kārtā kēksa maisījums,jo ilgak cepas,jo mazākās,zemakās formās cepam,jo atrāk izcepas.

Lai nenodeg kēksa virsa pirms izcepies vidus cepamtrauku pārsedzam ar foliju uz pirmajam 20 minūtēm.

 

 

Gatavo kēksu atdzesējam un tik tad izņemam no formas,jo silts būdams tas ir ļoti mīksts.

 

 

 

"Herkuless" graudaugu lielais māmiņu recepšu konkurss! Piedalies!

Iesūti savu recepti ŠEIT>>