Herkuless pārslas var pievienot jebkurai rauga mīklai,aizvietojot daļu miltus ar tām.Pārslas var pievienot veselas un arī iepriekšs sablenderētas miltos.
Pagatavosim plānu maizi ar pildījumu.
Sastāvdaļas mīklai:
250ml piens
250ml 5 graudu auzu pārslas
ap 300ml milti,bet to manīsim,kad mīcīsim mīklu
1 ola
ap 30g sviests
1 tēj.k sāls
1 ēd.k eļļa
1 ēd.k cukurs
1/2 paciņa šķīstošā rauga-Saf-Instant ( vesela paciņa 11g,ja vēlamies var pievienot arī svaigo raugu,tad 12g-13g)
Garšvielas kādas vēlas,es pievienoju garšvielu maisījumu Itāļu ēdieniem
Bļodā ieberam 1 glāzi miltus,auzu pārslas,raugu,cukuru,sāli,garšvielas,izmaisam.
Pievienojam olas baltumu un uzsildītu pienu,izmaisam.
Beram klāt vēl miltus līdz mīkla nelip pie rokām.
Sarullējam mīklu desā,tad saplacinam,izrullejam plānu ka bildē,apsmērējam ar mīkstu sviestu.
Atkal sarullējam mīklu desā,pēc tam gliemezī.
Ieeļļotā traukā liekam šo mīklas grliemezi,pārsedzam ar pārtikas plēvi raudzējam siltā vietā ap 1 stundu,vai līdz mīkla palielinās apjomā 2-3 reizes.
Uzraudzēto mīklu samīcam,sadalam 4 daļās.Katru saplacinam pankukā.Uz divām mīklas pankūkam liekam pildījumu un paceļam sānu maliņas uz pildījuma,kā bildē.
Gatavojam pildījumu:
2 vidēja lieluma vārīti kartupeļi
200g biezpiens
100g siers,bet var arī vairāk
garšvielas
Kartupeļus samīcam biezputrā,pievienojam biezpienu un sarīvētu sieru,garšvielas.Pildījums gatavs.Pusi pildījumu liekam uz vienas mīklas pankūkas pusi uz otras.
Tatad mums ir divas mīklas pankūkas ar pildījumu un divas bez.
Tās kuras bez liekam uz tām ar pildījumu ka tādu vāku.Saspiežam savienojuma vietas.
Apsmērējam ar sakultu olas dzeltenumu un sadurstam ar dakšiņu.
Cepam ap 200 grādiem ap 20 minūtēm.Gatavo maizi liekam zem dvieļa,lai atdziest.
Neparasti un ļoti gardi!