Ļoti vienkārši sautēti kāposti

Ļoti vienkārši sautēti kāposti

15. Oct 2011, 14:05 taschinka taschinka

Gaidot Ziemassvētkus, gatavojam sautētus kāpostus!


Sastāvdaļas:

* svaigs kāposts

* būrkāni 2

* sīpoli 2

* ķiplokdaiviņas 2

* kečups 3 ēd.k(tomātu mērce)

* eļļa 2 ēd.k + sīpolu cepšanai

* lauru lapas,sāls,pipari

 

Pagatavošana:


Sīki sagriežam kāpostu.(Kāposts man bija 2 reizes vairāk kā burkāni,bet tas aptuveni).

 

Liekam katlā,ielejam ūdeni tik,lai knapi apsegti būtu kāposti.Liekam vārīties.pievienojam lauru lapas,piparu graudiņus un eļļu.Uzliekam vāku un uz vidējas uguns sautējam.Pa to laiku sarīvējam burkānus uz rupjās rīves,liekam klāt kāpostiem.Sautējam uz mazas uguns ap 45minūtēm.

 

Sīki sagriežam sīpolus,liekam uz pannas eļļā un apcepam zeltaini brūnus.Pēc 45 minūtēm pievienojam katlā sīpolus un kečupu.Visu izmaisam un turpinam sautēt,līdz gatavs,mīksts.5 minūtes pirms gatavības pievienojam sāli,ķiplokus izspiestus caur spiedi un vēl mazliet pasautējam.

 

Kad gatavs,ļaujam kadas 10-15 minūtes pastāvēt,lai ievelkas.

 

Tad ķeramies klāt ēšanai.Var ēst kā piedevu gandrīz jebkuram ēdienam.Man šoreiz bija makaroni.

Ļoti garšo sautēti kāposti un nu māku pagatavot arī pati.Patiesībā nekā sarežģīta.

Svētku galdā būs tieši laikā!

 

taschinka taschinka 08. Jan 2011, 11:30

Katram ir savas ēšanas īpatnības,man garšo makaroni ar kāpostiem,bet es jau būtībā kāpostu recepti jums piedavāju,bet ar ko ēst tas jau jūsu ziņā 😀

taschinka taschinka 15. Dec 2010, 09:59

Pašai vienmēr ir garšojuši sautēti kāposti,tieši svaigi kāposti,bet ir bijis bail gatavt,jo nezināju kā un kas sanāks,bet izrādās,ka tas ir tik vienkārsi.

taschinka taschinka 15. Dec 2010, 08:16

Ļoti vienkārši pagatavojami,bet man tik ļoti garšo.