Līgo svētki mūsmājās

Līgo svētki mūsmājās

12. Jun 2012, 00:00 mamma27 mamma27

Jāņi ir tādi jauki svētki,kad beidzot mierīgi varam pasēdēt ģimenes lokā un pavadīt vakaru kopā pie dabas. Tā kā mums nav paveicies ar jubilejām vasarā ,tad Jāņu diena ir tāda vienīgā svinamā diena vasarā -ārā pie dabas.'

Man pašai Jāņu diena asociējas jau no bērnības ar to,ka tad dārzā ir gatavas pirmās zemenes.Un arī Adrians gaida Jāņus ,jo zina,ka braucot pie omītes jau varēs doties pēc zemenēm uz dārzu.Tā ir mūsu ģimenes īpašā tradīcija.

Mūsu tradīcijas šajos svētkos ir diezgan tradicionālas- mēs visi dodamies uz pļavu un lasam jāņu zāles, pinam vainagus. Pēdējos gados īpaši pievēršamies ozola vainagu pīšanai priekš Adriana.

Protams kā jau daudziem ,svēta lieta ir ēdienu gatavošana. Sieru vairs paši netaisam,bet mamma ienmēr ir sagādājusi mājās sietu sieru. Bez omītes ceptajām bulciņām arī jāņos vairs iztikt nevar. Arī šašlikam ir ierādīta īpaša vieta.

Bet gaļiņu marinējam paši pāris dienas pirms svētkiem .Savējā gardāka,tas nu ir jau pierādījies.

Protams alus arī ir uz mūsu galda.

Diezgan daudzus gadus Jāņus pavadījuši esam pie vecākiem Apē.Un jāatzīst,ka tur ir vislabāk. Kādreiz gājām arī uz Jāņu ballēm,tagad dullums ir pāris,vairāk pa mājām klausamies dziesmas,paši dziedam un uzdancojam. Bet iespējams,ka bērni paaugsies dosimies aŗi uz ballēm.

Un neatņemama sastāvdaļa ir lekt pār ugunskuru. Tas patīk gan lieliem ,gan maziem.

Jāņi ir tie svētki,kurus noteikti nesvinētu un neesam svinējuši pilsētā.Šie manuprāt ir svētki kad ir jādodas pie dabas un jāizmanto to ,ko daba dod-ziedus, svaigo gaisu,arī odus. Jo šī tak ir īpašā nakts,kad uzzied paparde,un kā gan papardes ziedu var sameklēt pilsētā uz bruģa!

„Māmiņu Klubs LĪGO” – lielo blogu konkurss