Kviešu pārslu kifle ar sieru

Kviešu pārslu kifle ar sieru

19. Jan 2012, 14:30 taschinka taschinka

Pagatavosim pīrādziņus ar neparastu izskatu un nosaukumu - Kifle ar sieru.Mani kifle ir ne tikai ar sieru,bet vēl ar kviešu pārslām.Būtībā mēs varam izmantot jebkuras pārslas kādas atrodamas mājās.

 

Sastāvdaļas:

(glāzes tilpums 250ml)

1 glāze milti,iesākumā un pēc tam vēl pēc vajadzības

1 glāze kviešu pārslas

15g sviests

50g siers

1 ēd.k cukurs

1 tēj.k sāls

1/2 glāze piena

1 ola

1/2 paciņa šķīstošā rauga Saf-Instant (6g)

Pildījumā ko vēlamies,man bija 100g rīvēts siers un  vēl kūpināta  cūkgaļa

sacepta ar sīpoliem.

 

 

Pagatavošana:

 

Miltus sajaucam ar raugu,sāli,cukuru,pārslām,rīvētu sieru.

Uzsildam nedaudz pienu,pievienojam izkausētu sviestu un olas baltumu.

Savienojam abus maisījumus.

Beram klāt miltus un mīcam mīklu līdz tā nelīp pie rokām.

Ieeļļotā traukā liekam mīklu,pārsedzam ar pārtikas plēvi un raudzējam siltā vietā ap 1 stundu vai līdz mīkla palielinās ajomā 3 reizes.

 

 

No gatavās mīklas veidojam bumbiņas aptuveni liela mandarīna lielumā.Bumbiņu izrullējam šādā ovālā kā bildē.

Vienā pusē liekam pildījumu,bet otrā iegriežam svītras.

Rullējam no pildījuma puses mīklu tādā desiņā.

 

 

Lai cepoties siers neiztek,sānu maliņas salipinam kopā.

Pārsmērējam ar sakultu olas dzeltenumu,kam pievienota 1 ēd.k piens.

Cepam ap 200 grādiem ap 20 minūtēm līdz skaisti brūni.

 

 

 

 

Vieni kifle ir ar sieru un vieni ar kūpinātu gaļu ar sīpoliem,bet jūs pildījumā variet izmantot ko vēlaties.

 

 

Re,kāds skaistulis un gards nudien!

 

 

"Herkuless" graudaugu lielais māmiņu recepšu konkurss! Piedalies!

Iesūti savu recepti ŠEIT>> 

taschinka taschinka 20. Jan 2012, 08:59

Es jau arī tikai mācos,tā pamatīgi gatavoju tikai 2 gadus,līdz tam gatavoju tikai parastus ēdienus,bet tad sāku izmēģināt daudz ko citu.Protams bija daudz neveiksmes,bet tās mani neattureja un nu jau vairs nebaidos ne no vienas receptes.
pat esmu iemācījusies pamainīt recepti,jo zinu kādai jābūt mīklas konsistencei dažādos ēdienos.

taschinka taschinka 20. Jan 2012, 08:57

man prieks,ka citeim,noder,izdodas un garšo! 👍 😀

19. Jan 2012, 23:13

ja godigi jasaka, tad tiesi taschinkas iedvesmota saku meginat dazadas piradzinu receptes! 😀 agrak visu taisiju ta ka berniba iemacijos, bet tagad censos pielietot fantaziju! 😀 paldies taschinkai! 🌷 👍

taschinka taschinka 19. Jan 2012, 18:41

Var protams arī svaigo.Parastia rī pati to izmantoju,reti sauso.
25g svaigais atbilst 11g sausā rauga.
tad šajā receptē 25g sadalam uz pusi ap 12 g.

19. Jan 2012, 18:21

parasto (dzivo) raugu nevar likt??
ja var tad cik daudz uz seit noradito daudzumu?

taschinka taschinka 19. Jan 2012, 17:42

Nē,cieti nepaliek.

19. Jan 2012, 17:40

nu ja! 👍 izskatas jau baiga namma! jau siekalas mute! 😉
tie kas ir ar sieru, auksti nepaliek cieti?

taschinka taschinka 19. Jan 2012, 17:30

Nu,jā,ne vienmēr,bet ļoti bieži.Parasti,kad negaidīti atnak ciemiņi,lielāko tiess ir ar ko pacienāt.