Kukurūzas biskvīta torte

Kukurūzas biskvīta torte

03. Apr 2012, 13:21 taschinka taschinka

Kukurūzas torte tapa,jo mums bija ciemiņi,kas nedrīkst ēst kviešu miltus.


Sākumā šķita,ka kukurūzas biskvīts būs citāds gan pēc struktūras,gan pēc garšas,bet izrādījās,ka atšķirība varētu teikt nav manāma.Drīzāk man pat vairāk iepatikās kukurūzas biskvīts nekā kviešu miltu. Biskvīts tika gatavots kā jau biskvīts.

 

Vienai kārtai,4 olas atdalam baltumus no dzelltenumiem.Baltumus putojam ar šķipsniņu sāli,un kad jau mazliet pacēlās pievienojam 1 ēd.k cukura un turpinam putot līdz stingrām putām. Dzeltenumiem pievienojam 3 ēd.k cukuru un ja vēlēšanās vaniļas cukuru,putojam līdz cukurs izkusis,dzeltenumi kļuvuši gaiši,tad pievienoju izsijātus kukurūzas miltus 4 ēd.k un 1 ēd.k kukurūzas cieti.Visu šo saputoju un tad ar karoti iecilāju saputotos baltumus.Kārtīgi izmaisam.

Jau iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī,cepam ap 200 grādiem 20-30 minūtes,līdz biskvīts kļuvis gaiši brūns. Vienīgā atšķirība starp kukurūzas un kviešu miltu biskvītu,ka kukurūzas mazliet ilgāk cepas.

Tā es izcepu divas ripas katra no 4 olām.Katru ripu horizontāli pārgriezu uz pusēm un bagātīgi iesmērēju ar pašas vārīto rabarberu ievārījumu,tas labi iesūcās un mitrina biskvītu. Gatavoju vārīto kukurūzas krēmu,viss tas pats kā parastā krēmā,tik atkal nomainīju kviešu miltus uz kukurūzas. 160ml piens;1 ola;2 ēd.k cukurs;2 ēd.k kukurūzas milti;vaniļas cukurs pēc garšas.Ar putojamo slotiņu samaisu olu ar cukuru,vaniļu un miltiem,tad pievienoju uzsildītu pienu,kārtīgi izmaisu līdz viendabīgai masai.Lieku ūdens peldē karsēties nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu.Karsēju līdz krēms sabiezē

Tad krēmu atdzesēju un pievienoju iepriekšs saputotu sviestu 50-100g ar cukuru pēc garšas.Apceptus,sasmalcinātus riekstus pievienoju krēmam,daudzums pēc vēlēšanās.Biskvīta ripas,kas jau iesūcinātas ar ievārījumu,bagātīgi sasmērēju ar krēmu,tad savienoju visas ripas.Atlikušaam krēmam pievienoju kakao,var arī šokolādi.Ar šo krēmu apsmērēju maliņas.

Krēma sastāvdaļas ir vienai porcijai,tortei ar 8 olām būs nepieciešamas 2 porcijas.Uz vienu porciju krēma var pievienot 50-100g sviestu. Dekorēju ar šokolādes glazūru.50g šokolāde,1 ēd.k sviests,1 ēd.k saldais krējums,visu uzsilda līdz šokolāde izkūst un dekorē.Šāda glazūra ir viegli tekoša,ātri nesacietē,kas ļauj viegli un ērti dekorēt.

Ideālā variantā ir tortu uz 12 stundām turēt ledusskapī. Torte sanāca varengarda. Kukurūzas torte tapa,jo mums bija ciemiņi,kas nedrīkst ēst kviešu miltus,bet tagad man pat vairāk patīk kukurūzas milti nekā kviešu,tieši priekšs tortes gatavošanas.

Tā kā ievārījums smuki iesūcās to nevar pamanīt ar aci,bet ēdot fantastiska garša.

Ieradās vēl viens jubilārs,kuram nācās ātri uzmeistarot torti dzimšanas dienā.Tad tapa T burta formā,jubilāra vārda pirmais burts. Tā kā torte tika transportēta un tās izmērs nebija mazs,tika sadalīts uz diviem dēlīšiem,jo viena liela nebija,līdz ar to mazliet skaistums pazuda.Ja jūs justu tortes aromātu un izbaudītu garšu,tad jūs nespētu turēties pretī.Mums jau bija cīniņš,kuram būs pēdējais gabaliņš :D :)