Kūka ar karameļu virsu

Kūka ar karameļu virsu

16. Jul 2012, 15:30 mamma27 mamma27

Pēc receptes šī ir rabarberkūka, bet rabarberu vietā var likt arī ābolus. Kūka jāpagatavo no divām mīklām un vēlams pasniegt siltu. Tomēr arī aukstai nav ne vainas.

 

Tad nu, lai pagatavotu šo gardumu nepieciešams:

irdenajais smilšu mīklai:

150g miltu, 75g cukura

1 tējk.vaniļas cukura

1 šķipsniņa sāls

100g sakapāta auksta sviesta

2 ēd.k. ledusūdens

Kultajai mīklai:

100g sviesta

78+25g cukura

2olas(dzeltenums atdalīts no baltuma)

rīvēta citrona miza

1 ēd.k ruma(ja vēlas)100g miltu

Virsai:

250g sagriestu rabarberu (vai ābolu)

2-3 ēd.k. brūnā cukura

1 tējkarote kanēļa un cukura maisījuma

Pagatavošana

Smilšu mīklai paredzētos miltus uzber uz galda,

sakapā kopā ar pārējiem produktiem un žigli samīca gludu mīklu.

Izveido apaļu bumbu un ietin folijā.

Ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.

Tad sakarsē cepeškrāsni 210 grādiem. Mīklu izveltnē un ieklāj veidnē.

Sadursta  ar dakšiņu un apcep 10-12 minūtes. Tad veidnē atdzesē.

Samazina krāsns temperatūru uz 180 grādiem.

Pagatavo kulto mīklu.

Sviestu ar cukuru 75 g un olas dzeltenumu saputo, pievieno citrona mizu un rumu.

Olas baltumu ar atlikušo cukuru saputo stingrās putās, uzslidina uz dzeltenumiem, uzsijā miltus un iemaisa mīklā.

Kulto mīklu uzziež uz smilšu mīklas pamatnes, pārklāj ar rabarberiem un cep gatavu. (aptuveni 40 minūtes)

Īsu brīdi pirms beigām kūku pārkaisa ar brūno cukuru un kanēļa un cukura maisījumu un vēl nedaudz pacep, lai virsa karamelizētos.

Kad kūka izcepusies ,to uz brīdi atstāj veidnē un tad noņem .lai atdziest.

Lai labi garšo!