Kraukšķīgie marinētie gurķīši katrai gaumei

Kraukšķīgie marinētie gurķīši katrai gaumei

30. May 2012, 16:22 mamma27 mamma27

Esmu liela marinēto gurķu fane, tāpēc ziemu  bez gurķīšiem nevar sagaidīt!

Tad nu padalīšos arī ar jums - recepte stipriem,bet saldiem un kraukšķīgiem marinētajiem gurķiem.

Recepte paredzēta uz 8 burciņām (0.5l)

 

Marināde:

6 glāzes ūdens

2 glāzes cukura

5 ēd. karotes sāls

2 glāzes etiķa 9%

Burciņās saliekam dilles, pāris smaržīgos piparus, kādus 3-4 gabaliņus mārutka saknes(ja nav ,var neikt), 2-3 ķiplokus sagrieztus , melnos apaļos piparus 7-9gab.

Sapilda gurķus burkās, uzliek virsū vāku,bet nepiegriež. Pielej marinādi un liek karsēt.

Karsē 5 minūtes aptuveni 85 grādos.

Laiku ir jāskatās ,jo nav labi ,ja pārkarsē pa daudz.

Kad izkarsējušās ,burkas ņem ārā no ūdens un aizgriež vākus. Burkas apgriež otrādi un patur kādas 30 minūtes.

Tad burciņas ceļo uz pagrabu.

Lai būtu savādāka garša un izskats ,katru gadu pieliekam ko savādāku klāt .

šogad izmēģinājām gurķīšiem pievienot čili piparu.

No pagājušā gada ļoti iepatikās ,ka klāt pievieno aronijas. Burkā ar visiem zaļumiem pieliek ķekaru aroniju- gurķiem piedod violētu nokrāsu un īpašu garšu. Man un kolēģiem ļoti garšoja. (par šo ieteikumu paldies Ilzel)

Šogad vēl pielikām ,lai pamainītu krāsu un garšu upenes un jāņogas.

 

Tādi nu ieteikumi no manis marinējot gurķīšus:)

 

Gatavojam kārumus ziemai jeb aicinām piedalīties konservēšanas konkursā!

 

Konkurss notiek sadarbībā ar:

http://www.zvaigzne.lv/lv/

mamma27 mamma27 11. Aug 2011, 20:48

Karstu. To aizmirsu pierakstīt. Marinādi uzkarsē un tad lej virsū.