Man vienmēr ir garšojuši dažādi dārzeņi, bet reti tieku pie garšīgiem, jo vienīgā iespēja ir iegādāties veikalā. Pavisam nesen sakārojās kabacis, nopirku veikalā, pagatavoju, bet, kad pagaršoju, garša bija nekāda, izmetu ārā. Sākumā šķita, ka varbū ne tā pagatavoju, bet izrādījās, ka vaina bija veikala dārzenī.
Vakar māsa man atnesa no sava dārza svaigu kabaci, un tad ņēmu un gatavoju, rezultāts bija fantastisks.
Sagriežu kabaci ripiņās, ļoti minimāli apberu ar sāli un pipariem un mērcēju olā - miltos - olā, un cepu eļļā.
Vel izmēģināju olā - rīvmaizē - olā un sanāca vēl garšīgāk.
Dēlam uzcepu kabaču picu. Izceptai kabaču ripiņai pa virsu liku sīki sagrieztus sīpolus, tomāta ripiņu un siera šķēli, ieliku cepeškrāsnī līdz siers izkūst. Dēls ar gardu muti ēda.
Vēl uzcepu gardu sautējumu cepeškrāsnī. Plāni sagrieztu kabaci, tomātu ripiņas kārtiņās vienu uz otru cepamtraukā, pa virsu uzbēru sagrieztus sīpolus un sarīvētus burkānus. Pāris ēdamkarotes krējumu un kečupu sajaucu ar ūdeni, pievienoju sāli un piparus un uzlēju dārzeņiem tā, lai dārzeņi būtu mazliet apsegti. Liku cepeškrāsnī un sautēju 40 minūtes, tad pievienoju lielu ķiploku, izspiestu caur spiedi. Un vēl kādas 20 minūtes pasautēju.
Garšīgi ir gan tikko no pannas, gan arī otrā dienā. Man jau ļoti patīk šādas uzkodas, šajās karstajās dienās, tādas vieglas un garšīgas.
Sodien pagatavoju viram tadu kabacu picu(vins isti need kabacus un darzenus)bet garsoja un teica,ja nezinatu,tad nepateiktu,ka tas ir no kabaca 😉
man jau liekas ka visiem majas tagad ir kabaci-mums sodien ir kabacu tornīšī(kaut kas līdzīgs Tava Maikla picai)😀
Njammīgi, man ar sagribējās kau ko no kabacīša, tik kur lai nopērk. Man ar nepatīk veikslā pirktie. Laikam jāaizbrauc uz tirdziņu.