Kazenaki sniegpārsliņu apskāvienā

Kazenaki sniegpārsliņu apskāvienā

16. Sep 2012, 19:21 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

200g saulespuķu sēkliņas

50 g sezama sēkliņas

4 ēd.k cukurs

4 ēd.k medus

 1/4 tēj.k soda( soda tiek pievienota,lai karamele nepaliek cieta,bet lai saglabājas lipīga un mīksta.

2 ēd.k kokosa skaidiņas

 

 

 

Pagatavošana:

 

Apgrauzdējam sezama sēkliņas un saulespuķu sēkliņas līdz viegli brūnas.

Katliņā liekam cukuru un medu,karsējam un maisam līdz cukurs izkusis,pievienojam sodu un maisam.Masa piepūtīsies.Maisot pievienojam apgrauzdētās sezama un saulespuķu sēkliņas.

Karsējam maisot līdz masa sabiezē.

Liekam traukā,ko iepiriekšs apsmērējam viegli ar sviestu.Ļaujam atdzist.

 

 

Rokas saslapinam aukstā ūdenī,lai mazliet mitras un veidojam no karamelizētajām sēkliņām bumbiņas,ko apviļājam kokosa skaidiņās.

 

 

Ļoti vienkārši pagatavojami saldumi ar ļoti interesantu garšu.

 

 

 

Recepšu konkurss turpinās: gaidām gardāko Ziemassvētku uzkodu receptes!