Kā Tu kop krūtsgalus zīdīšanas laikā?

Kā Tu kop krūtsgalus zīdīšanas laikā?

18. Jan 2011, 23:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pastāv dažādi viedokļi par to, kā kopt krūtsgalus laikā, kad baro mazo ar krūti. Vieni saka- ka nekādi īpaši pasākumi nav jāveic, tomēr citi uzskata, ka tomēr jārūpējas par krūšu veselību.

 

Mēs aicinām šodien padalīties savā pieredzē un viedoklī par krūšu galu kopšanu un balvā par aktīvu dalību diskusijā saņemt dāvanu!

 

Uzraksti:

- kam, pēc Tavām domām, īpaši jāpievērš uzmanība laikā, kad mazais tiek barots ar krūti, kāpēc;

- vai Tu kaut kā gatavojies krūts barošanai jau grūtniecības laikā? Ja jā, tad tieši ko Tu darīji un kāpēc;

- kā Tu kop krūtis krūtsbarošanas laikā (sevišķi pirmajos mēnešos pēc dzemdībām): gaisa peldes, ziedes, duša utt.

- vai barošanas laikā sastapies ar kādām problēmām (brūces, saplaisājuši krūtsgali utt). Ja jā, tad kā Tev izdevās tos atrisināt!

 

Piedalies diskusijā līdz 21.janvārim!

 

Balva par aktīvu piedalīšanos diskusijā

 

Garmastan® - taukvielas nesaturošs krēms ar gvajazulēnu krūšu galu kopšanai.


 

  • Garmastan® saglabā krūšu galus un ādu ap tiem mīkstus un elastīgus -  pasargājot tos no plaisāšanas, rūpējoties par tiem un aizsargājot
  • Garmastan® kūst ķermeņa temperatūrā, tādēļ to ir viegli un ērti uzklāt uz jutīgās ādas
  • Garmastan® ir bez smaržas, nesatur taukvielas, tādēļ ir viegli nomazgājams gan no ādas, gan arī no veļas
  • Garmastan® nesatur krāsvielas, aromātiskās eļļas, lanolīnu


Ziemeļ- un Dienvidamerikā augošā gvajaki koka sastāvdaļu aizsargājošās un pretiekaisuma īpašības bijušas zināmas jau kopš seniem laikiem. Iezemiešu zināšanas tika izmantotas Garmastan krēma radīšanā. Garmastan® krēms satur zilo gvajazulēnu, ko iegūst no gvajaki koka ēteriskās eļļas.


 
Lietošana.

 

Garmastan® krēmu jāuzklāj plānā kārtiņā uz krūšu galiem un apkārtējās ādas pēc katras zīdīšanas. Atkārtot, cik bieži nepieciešams. Ja krūšu gali ir ļoti jutīgi, krēmu var uzziest uz sterilas salvetes vai krūšu ieliktņiem. Lai izsargātos no bērna saskares ar svešām vielām, vispārējais ieteikums ir nomazgāt krēmu pirms bērna zīdīšanas.

 

Ja krūtis ir īpaši jutīgas, Garmastan® krēmu var sākt lietot pirms laktācijas perioda. Sākot no grūtniecības astotā mēneša, Garmastan® krēmu pēc dušas var uzklāt krūšu galiem, lai tos sagatavotu mehāniskajai iedarbībai, kāda radīsies bērna zīdīšanas laikā.
 

Sastāvdaļas

 

PEG-8, PEG-75, Aqua, Sorbitol, Sodium Metabisulfite, Guaiazulene, Cetylpyridinium Chloride.
 
Ražotājs: PROTINA GmbH, Adalperostr. 37, 85737 Ismaning, Vācija

princesemince princesemince 18. Jan 2011, 14:05

personīgi es nekā īpaši krūts galus zīdīšanas laikā nekopu. gaisa peldes īpaši atļauties nevarēju, jo, kā novilku krūšturi, tā pa abām krūtīm uzreiz kā strūklaka piens šļācās - tā apmēram līdz bērna 8 mēnešu vecumam. līdz ar to centos regulāri mainīt krūšturu ieliktnīšus, atrast tādus, kuri tik tiešām uzsūc un notur mitrumu, nevis krūts pastāvīgi atrodas siltā, mitrā vidē.
grūtniecības laikā mana vienīgā sagatavošanās krūts barošanai bija pārliecības nostiprināšana, ka man būs piens un ka bērns kāri krūti ēdīs. un tā notika - no pirmās pielikšanas pie krūts bērnam piens pietika un krūti viņš satvēra pareizi. es nevienu dienu nesaskāros ar to, ka krūts gali sāpētu, lai gan bērnu pie krūts liku tieši tik bieži, cik viņš gribēja, lai arī tas būtu ik pa 15min. droši vien tādēļ arī nesaskāros ar piena sastrēgumiem.