Kā pašas spēkiem tikt galā ar strijām

Kā pašas spēkiem tikt galā ar strijām

12. Mar 2012, 09:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pašmasāža ir mājās lietojamo līdzekļu pamats, jo ikviens profilakses vai ārstēšanas līdzeklis ir jāiemasē, tas arī palīdz apasiņot ādu. Pašmasāžu vēlams lietot gan dušā, gan veidot pīlingu, gan iemasējot pretstriju līdzekļus. Tomēr jāņem vērā, ka ar strijām jāstrādā ļoti uzmanīgi, jāizvairās no spēcīgas masāžas, kas var radīt traumatismu, īpaši masējot jaunas strijas.

Kas ir pašmasāža?

Pašmasāža nav tikai ekstra vai īpašs sevis lutināšanas veids. Jebkuru kosmētisko līdzekļu lietošana ir efektīva tikai tad, ja tos iemasē ādā, tas palīdz ādu arī apasiņot. Pašmasāžu var veikt gan dušā uzklājot dušas želeju, gan lietojot skurbi, gan iemasējot pretstriju  līdzekļus.

Striju izmasēšana

Kaut gan bieži ir dzirdēts, ka strijas ir tikpat kā neārstējams kosmētisks defekts, tomēr to kopšanai jābūt īpaši piesardzīgai. Masāžai šajās ķermeņa daļās jābūt ļoti maigai, jo spēcīgi pieskārieni audus var tikai papildus traumēt, īpaši masējot jaunas strijas.

Kā veikt pašmasāžu?

Sevi izmasēt var gan ar rokām, gan izmantojot dažādus palīglīdzekļus kā masāžas sukas, cimdus, speciālus masierīšus u.c. Katru striju var izmasēt maigi ar pirkstiem, bet, piemēram , kājas var masēt ar masāžas suku.

Atceries!

Pašmasāžā ļoti svarīgs ir virziens, kādā tiek izdarītas masāžas kustības. Augšstilbus jāmasē masēt virzienā uz augšu, gurnus un sānus - apļveida kustībām, centrējot uz cirksni, vēderu - pulksteņrādītāja virzienā, krūtis - centrējot uz padusēm. Tomēr ar krūšu masāžu jābūt ļoti uzmanīgai. Pirms to uzsāc, noteikti konsultējies ar savu ginekologu!

Cik bieži un cik ilgi?

Lai stretstriju līdzeklis tiktu iemasēts ādā un tā tiktu apasiņota, katru dienu nepieciešama 10 - 15 minūtes ilgs masāžas „seanss”.

Kā tu cīnies ar strijām?

Uzraksti savu atsauksmi portālā Maminuklubs.lv par Lierac Jauno Māmiņu komplektu, iesūtot to caur podziņu"Kļūsti par Māmiņu Kluba autoru" līdz 4.aprīlim un piedalies lielajā konkursā par Lierac galveno balvu - skaistuma produktu komplektu jaunajai māmiņai- Lierac Phytolastil želeju striju profilaksei, 100ml un Lierac Mesolift serumu, 30ml- tonizējošs vitamīnu un minerālvielu kokteilis sejas ādas atjaunošanai.

Lai mēs visas šo vasaru sagaidām skaistas, koptas un mirdzošas!

dayrealco965 dayrealco965 24. May 2019, 14:03

Labākais krēms strijām - http://tonzes.com/stretchlv.htm Smērēju no pirmajām grūtniecības nedēļām un nevienas strijas.