Kā neēst tik daudz?!

Kā neēst tik daudz?!

30. May 2011, 21:07 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Atkal jau tuvojas nedēļas nogale un...droši vien ne mazums izbraukumu pie dabas krūts un pikniki! Bet kā neēst tik daudz un brīvdienu laikā neiedzīvoties pāris liekos kilogramos? Konsultē fitnesa un veselības studijas sievietēm "Vivido Gym Jugla" trenere Daira Gruntmane.


 

1. Līdzīgi, kā mums iesaka uz pārtikas veikalu nedoties izsalkušām, lai neveiktu daudz lieku, emocionālu pirkumu, arī uz ballīti nedodies izsalkusi! Ievēro parasto ieteicamo ēšanas režīmu, lai ierodoties pie viesību galda Tu ar vēsu prātu vari nogaršot ko jaunu un interesantu, nevis ēst visu pēc kārtas, jo viss izskatās un ir garšīgs, bet visu dienu neko neesi ēdusi.



2. Ūdens! Kādas 20-30 min. pirms maltītes izdzer vismaz glāzi ūdens, var arī vairāk! Bet maltītes laikā izvairies no ūdens. Neuzdzer ēdienam!Necenties ''noskalot'' katru apēsto kumosu, arī kuņģis strādās sliktāk, ja ēdienu šķaidīsi ar ūdeni.



3.  Nesteidzies! Ēd lēni! Izbaudi katru kumosu, domā, kā tas garšo, ja tie ir salāti, mēģini izgaršot un uzminēt sastāvdaļas, garšvielas.... Ēdot domā līdz, tāpat kā vingrojot, domā par to, ko dari, kā dari!



4. Izmanto savas zināšanas par uzturu, iedarbini iztēli. Iztēlojies kur ''nonāk'' ēdiens... Nepārproti mani, nevis burtiskā nozīmē, kur nonāk, bet, teiksim ''baltmaize....milti, cukurs, raugs....aizceļo uz maniem augšstilbiem un veido celulītu....ups....nē, labāk es paņemšu šo lieso gaļas gabaliņu, tajā ir olbaltumvielas, kas pabaros manus muskulīšus, un šos dārzeņu salātus olīveļļas citronu mērcē, tajos ir daudz šķiedrvielu un vitamīnu, bet olīveļļā ir labie tauki, tas viss uzlabos manu ādas krāsu un stiprinās imunitāti..... ''

 

Tomēr nekļūsti par ''uz nerviem krītošu'' būtni, kas to visu skaļi deklamē pie galda, māca arī citus, ko ēst un kā un komentē cik liels tauku procents ir attiecīgajā cepetī un kūkas gabalā. :) Atceries, ka tā ir Tava izvēle un nevienam nav tai jāseko, līdzīgi, kā nevienam nav tiesību kritizēt Tevi, par to. Bet atceries arī to, lai cik ļoti rūpētos par sevi un cik pareizi gribētu visu darīt, ir brīži, kad pareizāk ir rīkoties nepareizi, ja vien Tu tiešām to vēlies. Tu bez sirdsapziņas pārmetumiem drīksti nogaršot biezpiena kūkas gabaliņu ar melno šokolādi....jā tur ir cukurs un tauki, bet to Tava draudzene gatavoja pati un ļoti centās, tāpēc Tu to nogaršo, bet paņem tikai pāris kumosiņu, jo tieši tik daudz Tev nepieciešams lai palutinātu sevi un iepriecinātu draudzeni.



5. Nepavadi visu laiku ēdot, izkusties, piecelies, pārvietojies. Lieliskas ir tās viesības, kurās maltīte iet roku rokā ar fiziskām aktivitātem, viesību rotaļām, dejām u.tml. Ja esi nonākusi viesībās, kurās padomāts tikai par bagātīgi klātu galdu, uzņemies iniciatīvu, ierosinot kādu izkustēšanos vai arī vienkārši atļaujies kādā brīdī piecelties no galda, lai vienkārši izstaigātos, aplūkotu apkārtni.


6. Samazini porcijas! Liec uz šķīvja mazāk. Tev būs iespēja papildināt! Pilnu šķīvi ir tendence izēst. Papildinot mazām porcijām, Tu vieglāk konstatēsi to brīdi, kurā esi pāēdusi un vairs negribas. Kaut vai tāpēc, lai nebūtu smaguma sajūtas pēc tam. :)



Dzīvo viegli!



Jauku dienu!

Dzīvo viegli! Atmet lieko!

 

1