Jauno māmiņu delikātā problēma ir atrisināma

Jauno māmiņu delikātā problēma ir atrisināma

19. Sep 2012, 11:14 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Hemoroīdi ir saslimšana, kuras gadījumā ir mezglveidīgi taisnās zarnas apakšējās daļas vēnu paplašinājumi.


Līdz pat 80% sieviešu cīnās ar šiem mezglveidīgajiem taisnās zarnas apakšējās daļas vēnu paplašinājumiem pēc dzemdībām. Šī problēma ir viena no izplatītākajām, ko noteikti var ierindot kategorijā "sarežģījumi pēc dzemdībām".

 

Šī saslimšana rodas paaugstināta iekšējā spiediena rezultātā. Bez tam laikā, kad bērniņš virzās pa dzemdību ceļiem, tātad - pašā dzemdību procesā, spiediens uz vēnām rada nopietnu papildus slodzi mazā iegurņa orgāniem.

 

Vēl viens hemoroīdu attīstības iemesls ir mazkustīgs, sēdošs darbs, dzīvesveids. 

 

Ko darīt tādos gadījumos? Konsultē ginekoloģe Oksana Babula: 

 

Pirmkārt, jāievēro higiēna. Pēc katra tualetes apmeklējuma der apmazgāties ar vēsu ūdeni. Var taisīt vanniņas ar kumelītēm vai vāju zilo graudiņu uzlējumu.

 

Otrkārt, jābūt tādai ēdienkartei, kas palīdz normalizēt vēdera izeju. Lietojiet produktus, kas ir šķiedrvielām bagāti, piemēram,  - augļus, dārzeņus, musli ar jogurtu, linsēklas, kivi, augu eļļu, olīveļļu utt.

 

Treškārt, vairāk jākustas un mazāk jāsēž pie datora!

 

Ceturtkārt, jāārstējas ar medikamentu palīdzību. Var lietot krēmus, svecītes, kas atvieglo hemoroīdu simptomus - sāpes, niezi, dedzināšanas sajūtu. Ir arī homeopātiskie preparāti, kas uzlabo venozo asinsriti.

 

Ar krūti barojošai māmiņai ir vēlams lietot tikai krēmus vai svecītes, nav vēlams lietot nekādas tabletes, jo lielākā daļa tablešu sastāvā esošo vielu izdalās ar pienu, izņēmums ir homeopātiskie preparāti, tos drīkst lietot, protams, pirms tam konsultējoties ar savu ārstu.

 

Piektkārt, ja nelīdz parastās metodes, līdz ķirurģiskā ārstēšana. Lēmumu par tādas metodes nepieciešamību pieņem ārsts.

 

Dārgās māmiņas, ievērojiet, pēc iespējas pareizāku dzīvesveidu - vairāk kustieties un veselīgāk ēdiet! 

 

Māmiņu kluba izvēle:

Fleboxar kremu- gelu, kas ir paredzēts kāju problēmu risināšanai, ko parasti izraisa paplašinātas vēnas, var lietot arī hemoroīdu gadījumā, jo kā augstāk tika minēts, hemoroīdi tās pašas vēnas vien ir- tie ir mezglveidīgi taisnās zarnas apakšējās daļas vēnu paplašinājumi.

 

Fleboxar krema- gela sastāvā esošais diosmīns hemoroīdu gadījumā palīdzēs uzlabot vēnu sieniņu tonusu, uzlabos vēnu asins un limfas cirkulāciju.

 

Īpašs piedāvājums māmiņām decembrī: pērc Fleboxar dienas krēmu un saņem dāvanā nakts krēmu!

14. Dec 2011, 12:03

Es gan, laikam, tagad sāktu ar ārsta(proktologa) apmeklējumu, vairākus gadus domāju, ka man ir šī kaite, ko pat ginekologs apstiprināja. Lietoju visādas svecītes, krēmus, bet nekas nelīdzēja, beigās izrādījās, ka vaina ir savādāka, un palīdzēt var tikai operācija 😀

14. Dec 2011, 06:39

Lai pēc dzemdībām mazinātu šo kaiti uz dupša jāliek kartupeļu cieti un viss- palīdz ļoti labi😀 7 mēnešu laikā vairs neesu saskārusies ar šo problēmu.