Jauna iespēja Rīgas Stradiņa universitātes studentiem

Jauna iespēja Rīgas Stradiņa universitātes studentiem

12. Apr 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) aicina rūpēties par sevi. Tieši tādēļ kopš 2012. gada 30. marta RSU saviem studentiem piedāvā iespēju saņemt psihoemocionālu atbalstu, lai varētu studēt vēl kvalitatīvāk, apgūstot izvēlētās profesijas un pilnveidojot sevi kā personības.

Kopš 2012. gada 30. marta starp Rīgas Stradiņa universitāti un RSU Psihosomatikas klīniku noslēgta vienošanās, kas paredz, ka visi RSU studenti klīnikā var saņemt psihoemocionālu atbalstu ar 75% atlaidi*. Tas darīts ar mērķi palīdzēt saviem studentiem pilnveidoties, jo ikvienam ir būtiski apzināties sevī mītošās jūtas, vēlmes, nepieciešamības. Jūtu apzināšana veicina emocionālu stabilitāti un personas līdzsvarotību – cilvēki, kas to apzinās un veicina, retāk slimo ar fiziskām un psihiskām slimībām, kā arī daudz vairāk sasniedz.

It īpaši pirmais studiju gads reizēm mēdz būt visgrūtākais – ne tikai apgūstamo zināšanu un prasmju ziņā, bet arī jaunās vides, draugu, paziņu, atbildības, pienākumu un attiecību dēļ. Iespējams, ikdienišķais mācību stress ir pārāk liels un neizdodas atpūsties, bet varbūt studentu vajā nemiers, bailes, vainas izjūta, kas rada grūtības koncentrēties un atcerēties iegaumējamo. Arī vardarbība, smags zaudējums, šķiršanās un sēras ietekmē spējas kvalitatīvi mācīties un atpūsties. Psihoemocionālais atbalsts šajos gadījumos ir solis pretī labākai pašsajūtai.

Asoc. prof. Gunta Ancāne, RSU Psihosomatiskās medicīnas un psihoterapijas klīnikas un katedras vadītāja: „Aicinu izmantot psihoemocionālā atbalsta vizītes kā universitātes sarūpēto iespēju personības papildu attīstībai un izaugsmei, disstresa mazināšanai attiecībās un personības brieduma veicināšanai.”

RSU Studējošo pašpārvaldes pārstāve Daniela Sirovatska: „Studējot RSU, mēs, studenti, mēdzam piedzīvot krīzes brīžus, kad cenšamies apvienot mācības ar darbu un ārpusstudiju aktivitātēm. Jaunības maksimālisms dod sparu un enerģiju uzņemties un darīt vairākus darbus vienlaicīgi, bet ar laiku saprotam, ka ir grūti būt šādā pastāvīgā sasprindzinājumā, bez apstājas pildot pienākumus, ko esam uzņēmušies. Studiju gadu laikā mēs mācāmies dzīvot, iejusties vidē, apgūt jaunas prasmes kvalitatīvam darbam nākotnē. Uzskatu, ka jāizmanto Psihosomatiskās medicīnas un psihoterapijas klīnikas piedāvātā personības pilnveidošanas iespēja un jāapzinās, cik svarīgi studiju gados ir mācēt būt līdzsvarā ar sevi, lai attīstītu savu emocionālo inteliģenci, kas ir noderīga turpmākajā profesionālajā un personiskajā dzīvē."

RSU Psihosomatikas klīnikas speciālisti palīdzēs tikt galā gan ar emocionālām grūtībām, gan ar ķermeniskām jeb somatiskām problēmām, kas nereti rodas tieši no emocionālajām, piemēram, nogurums, apetītes trūkums, sirdsklauves, trīce, drebuļi, svīšana, elpas trūkums, paaugstināts asinsspiediens, galvassāpes, sāpes vēderā, bezmiegs, reibonis, slikta dūša, caureja un bieža saaukstēšanās.

Psihosomatikas klīnikas pakalpojumus ar 75% atlaidi var izmantot visu RSU fakultāšu klātienes un neklātienes studenti. Atlaide ir spēkā līdz 2012. gada beigām.

Justies labi? Tas ir viegli!

* maksa par vizīti – 5 Ls (parastā cena – 20 Ls)

Papildu informācija: RSU Psihosomatikas klīnika, Kapseļu iela 23, Rīga, 67625655, info@psihosomatika.lv, www.psihosomatika.lv