Pierasts, ka biezpiena plācenīši ir saldi, bet tik pat labi tie var būt arī sāļi un ar dažādām piedevām, kā šoreiz - ar zaļumiem un griķu pārslām.
Sastāvdaļas:
1 glāze piens
1/2 glāze griķu pārslas
1 sīpols
buntīte dilles
buntīte pētersīļi
200g biezpiens
5 ēd.k rudzu milti
garšvielas pēc vēlēšanās,sāls,pipari
2 ķipolkdaiviņas
skābais krējums pasniegšanai
eļļa cepšanai
Ielajam katliņā pienu uzvāram,pievienojam griķu pārslas un vāram līdz tās uzbriest.
Gatavas pārslas atstajam vēl zem vāka,kamēr pārējās sastāvdaļas sagatavojam.
Sīki sagriežam sīpolu un apcepam uz pannas nelielā eļļas daudzumā līdz viegli brūni.
Dilles,pētersīļus sasmalcinam.
Biezpienam pievienojam zaļumus,sīpolus,garšvielas,griķu pārslas un kārtīgi izmaisam.
Pievienojam 4 ēd.k rudzu miltus.Izmaisam un mazliet ļaujam pastāvēt.
Atlukušo ēd.k miltus izmantosim apviļāšanai.
Samitrinam rokas aukstā ūdenī un veidojam no masas bumbiņas,ko saplacinam pankūkā.Apviļājam miltos un cepam uz nelielas uguns no abām pusēm līdz brūni plācenīši.
Pasniedzam plācenīšus ar krējumu,kam pievienots caur spiedi izspiests ķiploks.