Gardie siera čipsu salāti no MK tusiņa 30.04.!

Gardie siera čipsu salāti no MK tusiņa 30.04.!

09. Feb 2011, 17:50 Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK

Iesūtu pēc redektores Kristīnes lūguma recepti "Sieru čipsu salātiem"

 

Produkti, kas nepieciešami:

- Vārīti kartupeļi atdzesēti 4 gb.

- Svaigs 1 garais gurķis

- 2 gab. vistas šķinķis vai girosi

- 2 paciņas "Provansas" majonēzes

- Siera čipsi mazā paciņa

- 4 varītas atdzesētas olas

- Krievijas siers 150g

 

Pagatavošana:

Gatavoju ar "Tupperware" trauku  želejas forma

Želejas forma padarīs Jūsu ikdienu par svētkiem.Pateicoties šī izstrādājuma viļņveida formai un diviem vākiem, iespējams pagatavot lielisku pirmo vai otro ēdienu un, protams, arī desertu. Formas saturs pavisam viegli atdalās no trauka.

 

Pirmkārt, sarīvēju gurķi ar Tupperware trauku "siera rīve" , ja nav ''šāds trauks var rīvēt uz smalkas parastās rīves. Bet rezultātā gurķis sarīvējās slapjā putrā tā arī vajag!

Pirms ielej gurķi formā vajag formu ieziest ar eļļu. Tad lej sarīvēto gurķi želejas formā. Pirms ielej gurķi formā vajag formu ieziest ar eļļu. Tad ieber formā siera čipsus un ar stampiņu tos saspiež. Vēlāk pārlej ar majonēzi un ar lāpstiņu vai karoti izlīdzina majonēzi, bet nelej visu paciņu :) Tikai nedaudz, lai visi čipsi sasmērējās. Tad sagriež vistiņu mazos gabaliņos un ieliek formā , tad atkal majonēzi pārlej pāri nedaudz, visu izmērē līdzeni un ar lapstiņu piespiež. Nākošos sagriež kartupeļus un liek formā , pēc tam atkal majonēzi. Vēlāk sagriež smalki olas atkal majonēži pa virsu. Tad uz siera rīves sarīvē sieru un pieliek to pašā pēdējā kārtā . Uzliek želejas formai vāku un kūka gatava vajag tik uz 15 min. ielikt saldētavā velāk var stāvēt leduskapī. Tad kad izņem laukā uzliek uz šķīva un sanāk šādi salāti:) Labu apetīti!

Atsauksmes par salātiem MK tusiņā bija labas tāpēc atrakstīju Jums recepti, lai variet iepriecināt arī savus mājiniekus:)

 

04. May 2010, 19:27

Man prieks , ka garšoja nebiju pa velti centusies😃