Tā kā tuvojas svētki mums,tad vēlos jums parādīt kādu gardu un viegli pagatavojamu kūku.
Biskvītam:
3olas (dzeltenumus atdalīt no baltumiem)
75g ļoti smalka cukura(es parasto cukuru mazliet pablenderēju)
1 ēd.k. vaniļas cukura
50g maltu lazdu riekstu
30g miltu
biezpiena krēmam:
375g notecināta biezpiena
125g cukura
mazliet rīvētas citrona miziņas
1 citrona sula
6 želantīna plāksnes ( jāiemērc aukstā ūdenī)
(es izmantoju parasto želantīnu ,jo plāksnes nevarēju atrast)
400g stingri putota saldā krējuma
500g ogas( zemenes,avenes, jāņogas,upenes, kazenes,viss kas garšo)(es izmantoju saldētas mellenes,jānogas un svaigas zemenes)
1 paciņa caurspīdīgās tortes glazūras
2 ēd.k. grauzdētu mandeļu plāksnīšu
Sākam gatavot. Ņemam veidni 26-30cm diametrā, izklājam ar cepampapīru.
Pagatavojam biskvītu: olu baltumus saputo gandrīz stingrus, putojot pamazām iesijā cukuru. Pievieno sakultus olu dzeltenumus, vaniļas cukuru un riekstus,uzsijā miltus un visu viegli iecilā.
Mīklu pilda veidnē, nolīdzina un cep gaiši brūnu 35min. 180 grādos.
Tad atdzesē.
Krēma gatavošana:
biezpienu ar cukuru ,citrona miziņu un sulu sakuļ viendabīgā masā.
Nenospiestu želantīnu katliņā uzsilda un izšķīdina. Samaisa ar dažām ēdamkarotēm biezpiena krēma un pēc tam iemaisa pārējā krēmā.
Uz brīdi ievieto ledusskapī. Tiklīdz krēms sāk sastingt, uzmanīgi iecilā putukrējumu.
Tad pusi ogu iecilā biezpiena krēmā.
Biskvītam apliek apkārt tortes veidnes malu ,iepilda krēmu un nolīdzina. Ievieto ledusskapī ,lai sastingst.
Atlikušās ogas pārber krēmam. pagatavo tortes glazūru kā norādīts uz iesaiņojuma un pārlej ogām.
es izmantoju sarkano želeju,bet laikam labāk baltā.