Gardā ābolmaize

Gardā ābolmaize

09. Nov 2010, 16:48 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mmmm, ābolmaize pēc vecmāmiņas receptes ir ļoti garda, bet šoreiz pagatavo ābolmaizi pēc Olgas Kovaļovas receptes!

 

Nepieciešami produkti:

Mīklai:

0,5kg miltu,1 sausā rauga paciņa,50ml eļļas,250ml siltā piena,sāls,cukurs.

Pildījumam:

8 lieli āboli,cukurs,4 olu dzeltenumi,300gr skābā krējuma,kanēlis.

 

Šis daudzums paredzēts cepampannai(40cm uz  30 cm),sanāk aptuveni 2,5 kg ābolmaizes,mēs apēdam pa vienu vakaru :D

Gatavojam mīklu:

Bļodā ieber miltus,sauso raugu,pustējkaroti sāls,2 ēdamkarotes cukura,un visu samaisa.

 

Tad pievieno siltu pienu,eļlu,un kārtīgi maisa,līdz viendabīgai masai.(mīklas konsistence būs līdzīga,kā rauga pankūkām).

 

Un tad mīklu noliek raudzēties siltā vietā(es parasti lieku uz pusstundu pie radiatoriem).

{pic:1}

Kamēr mīkla raudzējas,mizojam ābolus un atdalām tos no serdes,tad es griežu ābolus kubiciņos(var griezt daiviņās,bet tad ir smuki jākārto,un uz to aiziet daudz laika).

{pic:2}

Uz cepamās plātes uzliekam foliju, ieziežam ar taukvielām,un ieliekam cepeškrāsnī uzsildīties,apmēram 3 min.

Uz sasildītās pannas lejam mīklu,un smuki sakārtojām pa malām,lai būtu līdzeni.

{pic:3}

Beram virsū ābolus,sakārtojam,lai būtu vienādi pa visu mīklu,beram virsū cukuru.

{pic:4}

Liekam cepties cepeškrāsnī  200-220 grādos,apmēram 25-30 min.

Kamēr ābolmaize cepās,taisam uzlējumu: Atdalām 4 olu dzeltenumus,pieberam klāt pusglāzi cukura,putojam,līdz masa paliek bieza,tad pievienojam skābo krējumu,un paputojam vēl,līdz viendabīgai masai.

{pic:5}

Pēc 25-30 min cepšanās,izņemam ābolmaizi,un pārlejam pāri tai ar uzlejumu,virsū beram kanēli un liekam vēl cepeškrāsnī uz 10-15 min.

{pic:6}

Kad ābolmaize gatava,ņemam ārā no krāsns

{pic:7}

Ļaujam atdziest 10-15 min. un sagriežam plātsmaizi gabaliņos.

Labu apetīti! :)

{pic:8}