Gada atklājums zīdaiņu rotaļlietu klāstā- O bumba

Gada atklājums zīdaiņu rotaļlietu klāstā- O bumba

26. Sep 2012, 18:18 Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv

Svētki ir pavadīti un dāvanas izsaiņotas un noteikti katram zem eglītes atradās kāda mīļa dāvaniņa, no kuras negribas šķirties!

 

Šajā gadā Ziemassvētkus svinējām četratā,jo septembrī mūsu ģimenei pievienojās dēliņš. Ja lielālā meita pati pateica savas vēlmes par Ziemassvētku dāvanu un kopīgi rakstījām vēstuli Ziemassvētku vecītim, tad ideju, ko dāvināt 3 mēnešus vecajam dēliņam, sākotnēji nebija. BET.. tikai sākotnēji.

 

Pētot dažādus forumus un izmantojot internetā meklētāju, uzgāju tādu Oball. Ieraugot bildi, atcerējos, ka tādu biju redzējusi fizioterapeites Klaudijas Hēlas hendlinga nodarbībā, tāpēc, tā kā to atzinīgi novērtē šī speciāliste, nolēmu uzzināt par to ko vairāk.

 

Pēc skata atgādina bumbu ar caurumiem, tomēr šie caurumi ir ar nodomu un ir visai funkcionāli. Padomāsim paši- cik ātri bērni var rokās noturēt pilnīgi apaļu bumbu?! Noteikti ne pirmajā dzīves gadā, guļot uz muguras. Cik viegli bērns var satvert rotaļlietu-grabuli ar dažādiem piekariņiem, bumbiņām un citiem aksesuāriem? Droši vien tas ir samērā smags mazajām rociņām.. Protams, mūsu mājās ir arī grabuļi- gan plastmasas, gan koka, tomēr šajos Ziemassvētkos mazajam gribēju pasniegt ko īpašu un noderīgu.

 

Kāpēc gribēju tieši Oball bumbu? Jo to iesaka attīstības speciālisti (zināms, ka daudzi neatbalsta krāsainās rotaļlietas), par šo Oball atzinīgi izteicās arī kolēģe; un kad veikalā ieraudzīju un pati apčamdīju to, sapratu, ka tā būs īstā! Jā...bet kuru? Ir klasiskā, ir ar grabulīti iekšā, ir Oball, kuras var salikt vairākas vienā... apmulsu patiešām. Tad nu cilāju vienu pēc otras, prātā domājot, kura varētu būt īstā un jā, devu priekšroku lielajai Oballa ar grabuļbumbu iekšā!

 

Dodos mājās, skaisti iesaiņoju un Ziemassvētku vakarā, meitai skaitot dzejoli, dāvaniņa tiek "izpirkta"! Ja domāju, ka šī rotaļlieta noderēs tik pēc kāda laika, tad jau pašā Ziemassvētku vakarā mazais mīcīja, mēģina pagrauzt (tas gan viņu sadusmoja, jo īsti iekosties caurumos nav iespējams) un grabināja, radot vīram jautājumus: "Kas tad tur ņemas?!"

 

 

Šādi izskatās viens no Obumbas veidiem.

 

Vīram cenu gan neatklāju, zinot, ka viņš teiks, ka pārāk izšķērdīgi,bet, ja parēķina, ka tā neplīst kā parastas bumbas, aizvieto dažādas rotaļlietas un mazais varēs spēlēties ar to ļoooooti ilgu laiku, uzskatu,ka šī bija Ziemassvētku labākā dāvana!

 

Ko Tu uzdāvināji savam mazulim Ziemassvētkos?

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 28. Dec 2011, 13:59

Aa, tā jau tā kā kožambumba 😃 šitāda arī būs laba,kad zobi nāks!

27. Dec 2011, 20:58

mums ar vecakajai ir, bet tada diktam mazina! un tapec vinu ipasi neinterese!

mums vecakajai meitinai vecitis atnesa kluchus, kuri jau atkal pa visu maju izmetati 😃 lelliti, bet jauna neinterese, jo veca ir diktam mila! un saldumu tuti! 😛
jaunakajai tika grabulisi, jo ar viru nu nemacejam izdomat, kas vinai butu vajadzigs! ☹

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 27. Dec 2011, 14:54

Kluči patiešam noderēs ilgi- meitai jau gadus 2 tie ir topā!

princesemince princesemince 27. Dec 2011, 14:49

uz to jau arī lēnām virzāmies 😀 kluči palēnām arī ienāk rotaļās, tad nu lai bērnam ir kārtīgas izpriecas mājās 😉

princesemince princesemince 27. Dec 2011, 14:41

katrā ziņā o-bumba labi noder šobrīd, kad mazais trenējas bumbas ķeršanā 😀 tiešām ilgtspējīga rotaļlieta.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 27. Dec 2011, 14:13

Es arī jau lūkoju zēnu rotaļlietas, ko turpmākajos svētkos dāvināt 😀

Labi izdomāts- līdz tīņu gadiem 😃 ir ideja tālākām reklāmām O bumbas tirgotājiem- stresa noņēmējs tīņiem!

princesemince princesemince 27. Dec 2011, 14:11

mums ir 4 o-bumbas - pavisam lielā un tad 3 viena par otru mazākas, kuras it kā jābāž vienu iekš otras, tad nu mēs visas 3 mazās sabāžam lielajā. jāatzīst, summa tiešām iztērējās pietiekama, tomēr bērnu tās bumbas tā ļoti neuzrunāja. dāvināju gan uz kādu 9-10 mēnešu vecumu. protams, pozitīvais ir tas, ka der ilgstoši - līdz pat tīņu gadiem, kad lielo mierīgi var mētāt vai ar kājām spārdīt. mums šī mājās stāv kā viena no mazsvarīgajām rotaļlietām, kura periodiski tiek paņemta, bet interesē īsu mirkli.

paši uzdāvinājām bērnam Ziemassvētkos koka vilciena-auto trasi, mans jaunākais brālis, nezinot mūsu dāvanu, arī savam mazajam radiniekam bija iegādājies pašgājēju vilcienu ar trasi. gan jāatzīst - mūsējam šobrīd "vilcienu posms", tad nu abas šīs lielākās dāvanas tiek lietotas uz "urrā"! 😀

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 27. Dec 2011, 14:08

Kādu zobgrauzni izvēlējies? Es arī skatos no plašā piedāvājuma, bet nevaru izlemt 😀

27. Dec 2011, 12:53

es ari jaunakajam delinam veidojo miklinu ar forminam

27. Dec 2011, 12:49

vecakajam puikam veidosanas miklinas komplektu Amandinai barbijas lelli,ka ari no sevis aditas lietinas zekites, kuras adiju laimas adisanas skolina un popularo volansalli