Deserts ar romantiskās Parīzes garšu

Deserts ar romantiskās Parīzes garšu

05. Nov 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sieviešu dienas sagaidīšana Parīzē nenoliedzami būtu dāvana, ko novērtētu teju ikviena daiļā dzimuma pārstāve. Pat ja šī sapņa piepildīšana vēl ir tikai priekšā, Electrolux aicina jau šajā svētku vakarā radīt daļiņu no pasaules romantiskākās pilsētas gaisotnes savās mājās. Kā lai zina, varbūt tieši mielošanās ar mīļotās sievietes pagatavoto franču desertu mudinās vīriešus pēc iespējas ātrāk īstenot šo un arī citus savas dāmas sapņus.


Crème au caramel jeb karameļu krēmu dēvē par franču desertu karali. Ar laiku Francijā radītā recepte dažādās variācijās tika pārņemta arī citu valstu virtuvēs, tāpēc šodien šo desertu var nogaršot arī citur Eiropā un pasaulē. Lai piešķirtu Sieviešu dienai īpašu franču akcentu, Electrolux piedāvā pagatavot karameļu krēmu pēc tradicionālās receptes, kuras rozīnīte ir desertu rotājošā karamelizētā garoziņa.

Karameļu krēma pagatavošanai nepieciešamie produkti (četrām porcijām):

  • 300 ml piena
  • 200 ml saldā krējuma
  • 1 vaniļas pāksts
  • 30 g + 120 g cukura
  • 4 olas

Pagatavošana

Izņemt sēklas no vaniļas pāksts. Sēklas kopā ar iztukšotu pāksti ielikt katliņā ar rokturi un, pievienojot saldo krējumu, pienu un 30 g cukura, uzvārīt. 10 minūtes turpināt vārīt uz mazā uguns, pēc tam noņemt no plīts.

Pannā iebērt 120 g cukura un sildīt uz mazā uguns, kamēr cukurs sāks kust. Maisot ar koka lāpstiņu, karsēt cukuru līdz tas izkusīs un paliek brūnīgs. Pēc tam ieliet cukura masu četrās suflē formiņās. Sakult olas, paralēli pievienojot tām piena un saldā krējuma sagatavoto masu. Izņemt vaniļas pāksti un saliet masu formiņās. 

Cepšanas formā ielikt virtuves dvieli, uz tā saliekot suflē formiņas. Formā ieliet karstu ūdeni, lai tā līmenis sasniedz 2/3 no suflē formiņu augstuma. Pārsegt cepšanas formu ar pārtikas plēvi un vienu stundu cept cepeškrāsnī 140 grādu temperatūrā. Pēc tam izņemt formiņas no ūdens un stundu dzesēt istabas temperatūrā.

Pēc tam katru formiņu pārlikt ar pārtikas plēvi un ielikt ledusskapī uz dažām stundām. Pirms pasniegšanas izņemt krēmu no formiņām ar cukura karameli uz augšu un salikt uz šķīvīšiem. Var pasniegt ar putukrējumu. Lai labi garšo!