Daudzstāvu biezpiena mājiņa

Daudzstāvu biezpiena mājiņa

13. Oct 2011, 22:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šī torte ir viena no iecienītākajām mūsu ģimenē, bieži vien arī dodoties ciemos kā ciema kukuli esmu pagatavojusie šo gardumu.


Nepieciešams: Biezpiens, saldais krējums, Selgas cepumi, cukurs, marmalāde, šokolāde, kafija. Daudzums atkarīgs no tā cik lielu vēlās.

 

Es šo tortīti gatavoju priekš māmiņu tusiņa.Šoreiz, saldo krējumu (0,5l) kopā ar cukuru (6-7ēd.karotes) puto ar mikseri. (cukuru pēc velmēm, cik saldu grib.)

 

Isi pirms putukrējuma gatavības pievieno biezpienu(400gr.) Un puto līdz galam.

Kamēr biezpiens ar saldo krējumu ir viendabīgā masā sakūlies.

Aplejam kafiju (2karotītes) lai ievelkas,cepumu mērcēšanai.

 

Sagriežam marmalādi gabaliņos.

Uz lielāka šķīvja kārto cepumus pirmajai kārtai. Pirmās kārtas un virsējās kārtas cepumus nemērcēju, lai pēc tam vieglāk ir gabaliņu uzlikt uz šķīvīša.

Ar platāku nazi izsmērē biezpiena masu pa cepumiem, saliek pa virsu mamalādes gabaliņus. Tad kārto otru kārtu ar cepumiem kurus iemērcē kafijā.

 

Tā veido vairākas kārtas. Pa vidu liekot marmalādes gabaliņus.

Man šoreiz 4kārtas.

Ja nepieciešams un ir biezpiens izpiedies pār malām ar nazi nolīdzina.

Pa virsu pārleju kausēto šokolādi, tā lai tek gar malām.

lai tortītei piešķirtu īpašu noskaņu, ar kokosa skaidiņām izveidoju sirsniņu.

 

Gatavs! Vēl tikai pa nakti jāpastāv ledusskapī, lai ievelkas un brokastīs ar kafiju vienreizēji!

Uz Ziemassvētkiem var veidot eglīti ar kokosa skaidiņām.

Arī māmiņas bija sajūsmā. :)

Labu apetīti!

 

Pastāsti, kādu cienastu Tu gatavo kā ciemakukuli un laimē dāvanu karti no Iļģuciema maiznīcas!

6