Denīzei nāca ciemiņi ,tad nu nolēmu pagatavot ko gardu un līdz šim vēl nemēģinātu. Sanāca garda un nolēmu padalīties arī ar jums!
Irdenajai smilšu mīklai:
200g miltu
50g cietes
70g cukura
125g gabaliņos sakapāta auksta sviesta
1 ola
Citronu krēmam:
100ml citrona sulas
450g trekna skābā krējuma
3olas
80g cukura
Virsai dažādas ogas un pūdercukurs.
Gatavošana:
Mīlai paredzētos miltus uz galda sakapā kopā ar pārējām sastāvdaļām un žigli samīca gludu mīklu. Izveido bumbu un ievieto ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.
Sakarsē cepeškrāsni uz 210 grādiem. Mīklu izveltnē un ieklāj formā ar maliņām uz augšu.
Piespiež klāt saburzītu foliju,lai mīkla nesakristos. Mīklu sadursta ar dakšiņu. Liek apcepties 10 minūtes. Tad izņem no krāsns un noņem foliju.
Krāsni atdzesē līdz 130 grādiem.
Krēmam paredzētos produktus rūpīgi sakuļ.
Masu ielej pannā uz apceptās pamatnes
un 130 grādos cep 40 minūtes.
Krēmam jābūt gaišam. Kūku uz brīdi atstāj izslēgtā krāsnī.
Tad silto kūku pārber ar ogām un pārkaisa ar pūdercukuru.
Ideāla deserta kūka vasaras vakaram!