Ceptu baklažānu un Mocarellas uzkoda

Ceptu baklažānu un Mocarellas uzkoda

24. Jul 2010, 21:29 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vēlies vieglu un gardu uzkodu brīvdienām? Anna Kovaļčuka iesūtījusi ceptu baklažānu un Mocarellas uzkodas recepti.

Vajadzēs:

 

{pic:1}

* baklažānu

* Mocarellas sieru

* ķiploku

* svaigus tomātus

* olīveļļu

 

Pagatavošana:

{pic:2}

Baklažānu sagriežam pabiezās šķēlēs. Iesmērējam ar spiestu ķiploku, pārberam ar sāli un maltiem pipariem.

{pic:3}

Cepam pannā mazā eļļas daudzumā(baklažāni ļoti uzsūc eļļu, būs taukaini, ja būs daudz eļļas).

 

{pic:4}

Tomātus noblanšējām(liekam karstā ūdenī, lai vieglāk noņemt miziņu).

 

{pic:5}

Sablenderējam tomātu, pieliekam nedaudz ķiploka un pielejam nedaudz olīveļļas.

{pic:6}

Ņemam dziļu bļodu, lejam mērcīti un pamīšus kārtojam karstus baklažānus (ja ir atdzisuši, kamēr visu cepāt, ieliekam sasildīties cepeškrāsnī)un Mocarellu.

{pic:7}

Kad visu esam salikuši, pārlejam vēlreiz ar mērcīti.

 

 

Gatavs ļoti garda uzkoda sanāk-labu apetīti:)