Vēlies vieglu un gardu uzkodu brīvdienām? Anna Kovaļčuka iesūtījusi ceptu baklažānu un Mocarellas uzkodas recepti.
Vajadzēs:
{pic:1}
* baklažānu
* Mocarellas sieru
* ķiploku
* svaigus tomātus
* olīveļļu
Pagatavošana:
{pic:2}
Baklažānu sagriežam pabiezās šķēlēs. Iesmērējam ar spiestu ķiploku, pārberam ar sāli un maltiem pipariem.
{pic:3}
Cepam pannā mazā eļļas daudzumā(baklažāni ļoti uzsūc eļļu, būs taukaini, ja būs daudz eļļas).
{pic:4}
Tomātus noblanšējām(liekam karstā ūdenī, lai vieglāk noņemt miziņu).
{pic:5}
Sablenderējam tomātu, pieliekam nedaudz ķiploka un pielejam nedaudz olīveļļas.
{pic:6}
Ņemam dziļu bļodu, lejam mērcīti un pamīšus kārtojam karstus baklažānus (ja ir atdzisuši, kamēr visu cepāt, ieliekam sasildīties cepeškrāsnī)un Mocarellu.
{pic:7}
Kad visu esam salikuši, pārlejam vēlreiz ar mērcīti.
Gatavs ļoti garda uzkoda sanāk-labu apetīti:)