Krīze ir skārusi mūsu ģimeni,treknajos gados mēs ar vīru bieži gājām uz japāņu restorānu GAN BEI,mīļākais ēdiens bija un ir cālis medū. Kad nevarējām vairāk atļauties bieži doties uz šo restorānu,sāku meklēt un domāt kā lai pagatavo šo burvīgo recepti mājās! Pēc ilgiem meklējumiem internetā,un vairākiem mēģinājumiem uzlabot un pielīdzināt pēc iespējas tuvāk īstam gan bei cālim,beidzot man sanāk ideāls cālis medū! :D
Zinu,ka šis ēdiens ir diezgan populārs,tāpēc gribēju padalīties,jo mājās gatavot ir lētāk!:)
Nepieciešami produkti:
3 vistas filejas(apmēram uz 1 cilvēku 1 fileja)
Kartupeļu ciete
Sojas gaišā mērce
Eļļa(labāk kukurūzas)
1 sīpols
2 ēdamkarotes medus
Spilvas tomātu mērce (klasiskā vai saldā)
Sezama sēkliņas
Vistas fileju sagriež garenos gabaliņos,pēc iespējas smalkāk.
{pic:1}
Pārlej pāri sojas mērci.
{pic:2}
Kārtīgi apmaisa visus gabaliņus. Atstāj ievilkties 10 min.
{pic:3}
Tad ber virsū kartupeļu cieti un kārtīgi apmaisa,tā,lai katrs gabaliņš ir apvēlies kartupeļu miltos.
{pic:4}
Uz pannas lej eļļu,apmēram 3cm augstumā,uzkarsē,un uz palielas uguns liek cepties vistas filejas gabaliņus,līdz tie zeltaini brūni,tad apgriež uz otro pusi.
{pic:5}
Kad vistas gabaliņi zeltaini brūni,ņem ārā no pannas un liek uz papīradvieļiem,lai notecētu liekie tauki. Un tā,kamēr visi gabaliņi apcepti.
{pic:6}
Katliņā ielej nedaudz ūdeni (apmēram pusglāzi),ieliek 2 ēdamkarotes medu un karsē.
{pic:7}
Nomizo un sagriež sīpolu. No pannas nolej nost lieko eļļu,atstāj tikai tik daudz,lai apceptu sīpolu,un cep,kamēr zeltaini brūns.
{pic:8}
Katliņā,kur medus izkusa,liek klāt 250gr tomātu mērci,sīpolus,apmaisa.
Tad ber iekšā vistas gabaliņus,apmaisa un sautē 3minūtes.
{pic:9}
Pieber klāt nedaudz sezama sēklas,apmaisa un gatavs!
{pic:10}
Pasniedz kopā ar vārītiem rīsiem siltus,kā arī var lietot aukstus,kā uzkodu.
{pic:11}
Tagad mēģināšu 😀
Oooo, labs variants kā pagatavot mājās vistiņu....😛😛😛
man Gan bei stradāja draugs(uz suši)bet zin daudz noslepumus tieši no šīs virtuves.
super! man vienmer ir bijis noslēpums, kā top gan bei ēdieni😀
man Gan Bei arī garšio vistas ēdieni,bet ar tomātu mērci gan neesmu ēdusi!!
Man garšo vnk apcepta kartupeļu ciete un sezama sēklās!
O, super, paldies par recepti! Šis ir arī mūsu mīļākais Gan bei ēdiens, bet tā kā vairāk par restorāniem nestaigājam, mājās pagatavot šo būs pašā laikā!