Burkānu maize

Burkānu maize

17. Sep 2012, 00:38 taschinka taschinka

Gatavojot sieru mājās,paliek pāri sūkalas.Un es teikšu,ka nekas nepaliek pāri,jo no sūkalām mēs uzcepsim gardu maizīti.

 

 

Sastāvdaļas:

300ml sūkalas 25g svaigais raugs 1 ēd.k cukurs 1 tēj.k sāls 2 vidēji lieli burkāni ap 500 g milti,bet precīzi grūti teikt,kad mīcīsim mīklu,tad redzēsim 3 ēd.k eļļa

 

 

Pagatavošana:

 

Raugu sadrupinam un apberam ar cukuru,ļaujam izksust. Sūkalas uzsildam siltas un pievienojam sāli,izšķīdušo raugu,izmaisam. Beram klāt pusi miltus,izmaisam un pievienojam 2 ēd.k eļļu un uz smalkās rīves sarīvētus un vēl sablenderētus burkānus.(blenderēt nav obligāti,var arī pievienot rīvētus) Tālāk miltus beram lēnām klāt un mīcam līdz nelīp pie rokām. Ar atlikušo eļļu iesmērējam trauku,kur raudzēsim mīklu.Liekam mīklu un trauku pārsedzam ar pārtikas plēvi. Raudzējam siltā vietā ap 1 stundu līdz mīkla palielinājusies 2-3 reizes.

 

Izveidojam divus kukulīšus.Pārsmērējam vai nu ar sakultu olu,vai pienu,vai apberam viegli ar miltiem.

Cepam ap 200 grādiem ap 30 minūtēm līdz maizītei izveidojusies brūna garoziņa.

 

 

 

Gatavo maizīti liekam zem dvieļa atdzist.

 

 

 

Recepšu konkurss turpinās: gaidām gardāko Ziemassvētku uzkodu receptes!