Burkānu cepumi

Burkānu cepumi

20. Feb 2012, 11:30 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

1 olas baltums

1 ēdk skābais krējums

2 ēd.k medus

60g sviests vai margarīns

dateles aptuveni vienu sauja

žāvētas plūmes sauja

1 citrona miziņa un 1 ēd.k citrona sula

1/2 glāze auzu pārslas ar kviešu klijām (var jebkuras pārslas)

saulespuķu sēkliņas aptuveni sauja 1 tēj.k soda

kukurūzas milti,ap 2-3 glāzes,mīcot manīsim ck aizies.

(Glāzes tilpums 250ml)

 

Gatavošana:

1.Olas baltumu sakuļam ar dakšiņu.

2.Pievienojam baltumam skābo krējumu.

3.Pievienojam medu un visu izmaisam.

4.Pievienojam mīkstu sviestu vai margarīnu.Izmaisam.

 

 

5.Iepriekšs izvāram burkanus ap 200g.Samizojam,sablenderējam putrā. (burkānu putra bija 250ml glāze)

6.Sagriežam dateles,žāvētas plūmes,pievienojam citrona miziņu un citrona sulu.Visu sablenderējam.( žāvēto augļu putra bija 1/2 glāze)

Bet būtībā nav tik stingri jāpieturas pie tam sastavdaļām,mazliet vairāk vai mazāk,jo beigu mīklas konsistenci mēs regulējam ar kukurūzas miltiem.

7.Burkānu putru pievienojam kopējā bļodā,kur jau ir iepriekšējās sastavdaļas sajauktas.

8.Pievienojam žāvēto augļu putru.Izmaisam.

 

 

9.Pusgatavā mīkla.

10.Pievienojam apgrauzdētās saulespuķu sēkliņas.(daudzums būtībā uz aci,cik vēlas.

11.Pievienojam auzu pārslas.Izmaisam.

12.Pievienojam 1 glāzi kukurūzas miltus,kam pievienota soda.izmaisam.

Pa karotītei pievienojam pārējos miltus un maisam.Mīklai jāsanak mīkstai,maigai,mitrai.To ir viegli maisīt ar karoti un arī mīcīt ar rokam ir iespējams.

 

 

13.Gatavo mīklu atstajam istabas tempertūrā uz 30 minūtēm,lai milti uz briest.

14.Veidojam bumbiņas,tad saplacinam pankūkā.

15.Cepumu formu varam veidot kādu vēlamies.Liekam cepties iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 10 minūtēm.

16.gataviem cepumiem ir viegli brūna apakšiņa,bet virsēja kārta pēc krāsas neka nemainās,tā tik kļūst sausa.Tā var redzēt,ka cepumi gatavi.

 

 

Sanāca 20 cepumi. Cepumi ir mīksti,maigi. Neticami gardi un veselīgi!