Biskvīta rulete

Biskvīta rulete

10. Nov 2010, 23:51 vikkuks vikkuks

Atkal nedēļas sākumu atklājam ar gardumiem un kārumiem! Prieks par māmiņām- konditorēm, kuras čakli jo čakli piedalās jaunajā Iļguciema maiznīcas konkursā!

 

Biskvītam

5 olas (dzeltenums atdalīts no baltuma)

125g cukura (vai pūdercukurs)

125g miltu

 

Pildījumam

200g saldā krējuma

1-2 tējk. cukura

Zemeņu ievārījums

{pic:1}

1. Biskvītam paredzētos olas baltumus saputo gandrīz stingrus; putojot iesijā cukuru (pūdercukuru).

{pic:2}

Iemasa sakultu olu dzeltenumus. Uzsijā miltus un viegli iecilā.  Uz plāts uzklāj cepampapīru, lai cepampapīrs turētos- plāts galus nosmērē ar mīklu. Mīklu nekavējoties pilda uz plāts,nolīdzina un cep gaiši vai zeltaini dzeltenu.

 

Cepšana: 10-15 min 200 grādu temperatūrā. (Gatavības pakāpi nosaka pēc izjutas.)

{pic:3}

2. Biskvīta plāksni nekavējoties uzliek uz dvielīša. Noņem izlietoto papīru.

{pic:4}

{pic:5}

Karsto biskvītu žigli apsmērē ar ievārījumu un tūlīt saritina. Atstāj, lai atdziest. Lai biskvītu varētu sarītināt un atritināt nesalaužot, tas ir jāsaritina silts.

{pic:6}

3. Saldo krējumu saputo ar cukuru, ja vēlas saldāku, liek vairāk cukura. Kad biskvīts ir atdzisis, atritinam un smērējam putukrējumu.

 

16. Feb 2010, 16:42

es rulletēs lieku vairak nedaudz pildījuma😀

16. Feb 2010, 12:23

njammmmm, kā man garšo ruletes!!!!!
😀😀😀