Sastāvdaļas:
-200 g biezpiens
-2 olas
-2 glāzes milti
-100g sviests
-1 glāze rīvēti burkāni
-2 tēj.k cepamais pulveris(santa maria)
-rīvēta citrona miziņa no 1/2 citrona
-1 glāze cukurs
-3 ēd.k krējums ar kaudzi
Pagatavošana:
Olas putojam ar cukuru,pievienojam biezpienu,šķipsniņu sāli.Pievienojam izkausētu,atdzesētu sviestu,
burkānus un citrona miziņu.Miltus sajaucam ar cepamo pulveri un iejaucam šķidrajā masā.Masa sanāk bieza,
man šķita par biezu un pievienoju ap 3 ēd.k krējumu ar kaudzi.Tas jāskatās cik bieza masa,tas atkarīgs no biezpiena mitruma.
Liekam formiņās un cepam 180 grādos ap 40 minūtēm.Skatamies,kad paliek brūni,man tas aizņēma tieši 40 minūtes.
Ja ēd tikko izņemtus,vēl siltus,tie ir mitri,var šķist pirmaja brīdī,ka nav gatavi,bet mazliet atdziestot tie ir perfekti.
Šiem diviem keksiņiem dēls nolēma,ka vajag uzbērt sokolādes un krāsainos cukura graudiņus.
Keksiņi sanāca burvīgi.Maigi un nav sausi.Apēdot vienu nākošais jau pats prasās,lai to nogaršo.
Manuprat šī ir ļoti vienkārša,bet ļoti garda recepte.Burkānu vietā var likt rozīnes,riekstus,žāvētus augļus,vai arī svaigas ogas.
Sviesta vietā droši var likt arī margarīnu,garša domāju,ka nebūs jūtama,esmu cepusi gan ar sviestu,gan ar margarīnu.Ar sviestu būs dārgāk.Es parasti sviestu izmantoju tad,kad tas vajadzīgs neizkausēts priekšs putošanas.
Man šie 17 keksiņi izmaksāja ap 1ls.
formiņas izmantojiet kādas patīk,kadas ir 😉
man ir dzelzs formiņas,bet jau padilušas un tām cepas klāt mazliet,tādēļ ievietoju šīs papīra,man ļoti ērti,bet protams,ja ir silikona tad jau super 😉
Visus produktus nebildēju,jo domaju,ka nav tādas vajadzības,jo recepte vienkārša,bet bildēju konkrēti burkānus un patrāpījās sviests blakus.😀
Tas ir izkausēts sviests 😃
tā sulas glāze vai tad nav olas? 😀
Keksiņi ne tikai gardi,bet ļoti aromātiski,ļoti smaržo.
bet mazliet ir pielipuši,nav tā ,ka tās papīra formiņas paliek tīras.
kad keksiņi atdzisusi,tad viegli nonakt nost,vismaz man.
Lūdzu,lai izdodas un labi garšo 😉 jo mūsmājās loti labi garšo un tukšojas šķīvis 😀
Tieši šodien iedomājos....
Ko varētu tādu gardu no biezpiena uzcept?
Paldies, par ideju! 😀