Baltais auzu pārslu saldais

Baltais auzu pārslu saldais

12. Jan 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

 

Priekš šī garduma mums būs nepieciešams:

1) Biezpiens 1 paciņa (200g)

2) Ātri vārāmās auzu pārslas 1 - 2 glāzes (pēc vēlēšanās),

3) Skābais krējums ~ 100g

4) Cukurs ~1/2 glāze (pēc katra gaumes)

5) Augļi, vēlams mīkstie - banāns, kivi - alternatīva augļiem - ievārījums

6) Citrona miziņa

 

7.) Ogas ķīselim.

 

 

Sākam darbu: Paņemam bļodu un sajaucam biezpienu ar cukuru (lielāko daļu cukura izmantojam) un skābo krējumu, un pierīvē nedaudz citrona miziņu.

 

 

 

Uz pannas uzgrauzdējam auzu pārslas un, kad tās jau pietiekami brūnas, pieberam nedaudz cukura, izmaisam līdz cukurs karamelizējies un auzu pārslas viegli ķepīgas.

 

 

Masu noņemam no uguns un ik pa brīdim pamaisam, lai auzu pārslas nesaķep.

 

Tālāk nomizojam augļus un sagriežam tos  ripiņās.

 

 

Tad ņemam trauciņu ar stāvām malām, apakšā ieberam kārtu ar apgrauzdētajām auzu pārslām, tām pāri liekam pusi biezpiena masas, tad liekam augļus un atkal pārslas, biezpienu un beidzamās atkal pārslas.

 

 

Kad tas vis izdarīts, bļodu liekam ledusskapī uz vismaz pāris stundām. Šo saldo pasniedz ar ķīseli. Tā kā mājās nebija ievārījuma, ķīseli vārīju no paciņas, tā - puslitru ūdens uzvāram un kad ūdens ūzvārīts liekam klāt ķīseļa masu, kas pirms tam ir izķaidīta aukstā ūdeni un visu kopā atkal uzvāram.

Kad saldais ir kādu laiku pastāvējis, porcijas dalām ar karoti uzmanīgi (lai tiek visas kārtas). Saldo pasniedz ar ķīseli.

 

 

Lai Jums labi garšo!

 

"Herkuless" graudaugu lielais māmiņu recepšu konkurss! Piedalies!

Iesūti savu recepti ŠEIT>>