Ar JUNKERS un SEB bankas palīdzību Valmieras SOS bērnu ciematā uzstādītas divas saules kolektoru sistēmas

Ar JUNKERS un SEB bankas palīdzību Valmieras SOS bērnu ciematā uzstādītas divas saules kolektoru sistēmas

09. Mar 2010, 23:08 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pateicoties JUNKERS un AS SEB banka atbalstam Valmieras SOS bērnu ciematā uzstādīti saules kolektori.

 

Projekta ietvaros SIA „Robert Bosch” siltumtehnikas atzars JUNKERS ciematam uzdāvinājis 6 saules kolektorus un divas 400 l karstā ūdens tvertnes sanitārā ūdens sildīšanas vajadzībām, savukārt Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas ilggadējā sadarbības partnere un atbalstītāja AS SEB banka nodrošinājusi kolektoru instalēšanu. JUNKERS saules kolektori, papildus jau uzstādītajiem gāzes apkures katliem, nodrošinās papildus siltā ūdens sagatavošanu divām SOS ģimenēm, kurās tiek aprūpēti 14 bērni. Izmantojot saules kolektorus, gada laikā būs iespējams ietaupīt līdz pat 60% no karstā ūdens sagatavošanai nepieciešamās enerģijas.

 

„Esam ļoti priecīgi un pateicīgi par atbalstu, ko šī projekta ietvaros saņēmām no JUNKERS un mūsu ilggadējiem atbalstītājiem – SEB bankas. Uzstādītie saules kolektori mums ļaus ne tikai ievērojami samazināt elektroenerģijas izmaksas, bet arī ļoti uzskatāmi mācīt ciemata bērniem par alternatīvajiem enerģijas iegūšanas veidiem un saprātīgu dabas resursu izmantošanu,” norāda Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas direktore Ilze Paleja.

 

„Mums ir ļoti liels prieks piedalīties šādā projektā, jo tā ir lieliska iespēja gan palīdzēt bērniem, gan parādīt JUNKERS jaunāko tehnoloģiju iespējas darbībā. Ieekonomētie finanšu līdzekļi SOS ģimenēm noteikti noderēs, rūpējoties par bērnu attīstību un izglītību,” gandarīts par sadarbību ir Uldis Krusts, SIA „Robert Bosch” siltumtehnikas nozares tirdzniecības vadītājs.

 

SEB bankas prezidents Ainārs Ozols: „Atbalsts SOS bērnu ciematu asociācijai ir viena no mūsu prioritātēm. Ļoti novērtējam šīs asociācijas ieguldījumu ģimenes vērtību ieaudzināšanā tiem bērniem, kas dzīvo SOS bērnu ciematos gan Valmierā, gan Īslīcē. Laikā, kad naudas līdzekļu pārdomātai lietošanai ir jābūt ikvienas Latvijas ģimenes uzdevumam, esam snieguši savu atbalstu ilgtermiņa ieguldījumam Valmieras SOS bērnu ciematā, jo šie saules kolektori ik gadu dos būtisku samazinājumu izmaksās, kas saistītas ar siltā ūdens piegādi. Šī atbalsta ietvaros vēlos teikt lielu paldies sadarbības partnerim JUNKERS, kas nodrošināja šo kolektoru piegādi.”

 

Visas projektā iesaistītās puses ir gandarītas par lielisko sadarbību projekta ietvaros, kas veicinās efektīvu dabas resursu izmantošanu un mācīs bērniem saudzīgu attieksmi pret apkārtējo vidi.

22. Aug 2009, 00:31

Riktiigi forshi!!!!😀 😀 😀

22. Aug 2009, 00:31

Riktiigi forshi!!!!😀 😀 😀