Ābolu maizītes

Ābolu maizītes

15. Mar 2011, 13:15 Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK

Atcerējos pavisam vienkāršu ābolu maizīšu recepti

Sastāvdaļas

5 baltmaizes šķēles

2 – 3 āboli

skābais krējums

cukurs

kanēlis

 

Baltmaizes šķēles apziež ar sviestu vai margarīnu. Ābolus sagriež šķēlītes un kārto uz maizēm. Pāri āboliem bagātīgi liek skābo krējumu.

Uz krējuma birdina cukuru (iesaku kārtīgu tējkaroti uz katras maizes, lai tā būtu salda) un kā pēdējo birdina kanēli.

Maizes šķēles liek uz cepamās plāts un liek cepeškrāsnī. Cep apmēram 10 minūtes. Kad maizes garoziņa ir mazliet apbrūnējusi un cukurs izkusis, ņem ābolmaizes ārā no krāsns un vēl karstas liek galdā!

 

***

Iesūti arī Tu savas gardākās receptes, spiežot šeit!

taschinka taschinka 04. Jun 2011, 09:43

Mēs ar tādas gatavojam,tik man patīk jau iepriekšs krējumam pievienot cukuru un kanēli,izmaisīt un tad likt uz ābolmaizītēm,bet tagad ideāls variants ir rabarberi 😛

04. Jun 2011, 08:32

mmmm, cik garšīgi!!! Vīramāte arī tādas gatavo, ņammmm!!!