Kad es šo gardumu pirmo reiz ieraudzīju, man tas nekas labs nelikās, bet, kad pieklājības pēc pagaršoju, nevarēju apstāsties.
Mums brokastīts bija kas tiešām rudenīgs, mazliet barojošs, bet gards. Šo gardumu droši var dot arī bērniem.
Tad nu gatavojam!
Nepieciešams:
* 3 āboli,
* 1/2 glāze miltu,
* ola,
* 100 ml piena,
* 3 ēd. karotes eļļas.
Miltus iesijā bļodā, pievieno olu, eļļu, pavisam nedaudz sāli un cukuru. Visu maisa pakāpeniski pielejot pienu.
Ābolus nomizo, izgriž sēklas, un sagriež šķēlītēs.
Šķēlītes uzdur uz dakšas.
Iemērc mīklā un liek uz pannas sakarsētā eļļā.
Cep uz nelielas uguns, no abām pusēm kāmēr zeltaini brūni.
Izceptos ābolus kārto uz šķīvja, ja vēlas var apbērt ar pūdercukuru.
Ar šo uzkodu ir kā ar saulespuķu sēklām, kad sāc ēst nevar apstāties.
Labs veids, kā izmantot ābolus. Es noteikti pamēģināšu!
Nu Adrians apēda diezgan daudz,un es jau arī😀 Tagad ir ābolu atvesti no laukiem,varēs cept vēl.
Nav skābs. Mīklai ir neitrāla garša. Bet viss atkarīgs no āboliem. Man bija tādi saldskābi.
Jā šis ir ļoti gardi 😀 Mums mājās no galda ātri vien pazūd 😃
šis ir dikti gards, skolas laikā ar meitenem bieži gatavoju😀 mm😀